Amstelveen,
04
juni
2022
|
18:19
Europe/Amsterdam

Update KLM-operatie Pinksterweekend

KLM heeft zaterdag aan het einde van de middag helaas moeten besluiten om op Europese bestemmingen geen passagiers meer aan boord te laten gaan voor vertrek naar Amsterdam. Nadat voor het weekend al een stevig pakket aan maatregelen getroffen was, zijn we zaterdag geconfronteerd met onvoorziene en acute omstandigheden die buiten onze macht liggen. Door ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud op Schiphol, konden veel toestellen niet landen of vertrekken in Amsterdam. 

Dit betekent dat een groot aantal KLM-vluchten zaterdag vertraagd of zelfs aanvullend geannuleerd is. Het aantal passagiers dat door deze externe invloeden niet heeft kunnen vertrekken uit Amsterdam is hierdoor sterk toegenomen. 
Om ervoor te zorgen dat er op Schiphol een veilige en werkbare situatie blijft bestaan voor passagiers en crew, heeft KLM het impactvolle besluit genomen om geen nieuwe passagiers meer naar Amsterdam te vervoeren. Dit besluit moet ervoor zorgen dat gestrande passagiers zaterdag zoveel mogelijk alsnog kunnen vertrekken vanaf Schiphol en KLM ook zondag zoveel mogelijk vluchten uit kan voeren.

Het is ongelofelijk vervelend dat we zaterdag bovenop alle maatregelen die we vooraf hebben genomen, te maken hebben gehad met gereduceerde baancapaciteit op Schiphol, als gevolg van ongunstige wind en baanonderhoud. Ondanks de ingrepen die we eerder hebben gedaan om het weekend goed te laten verlopen, is het vandaag opnieuw een hele moeilijke dag geweest voor onze passagiers en medewerkers. We bieden onze excuses aan onze klanten aan voor het ongemak. We doen er alles aan om snel weer tot een maakbare operatie te komen.

Rene de Groot - Chief Operating Officer

De maatregel om passagiers vanaf Europese bestemmingen niet langer te vervoeren naar of via Amsterdam is de gehele zaterdag van kracht geweest.  Gezien de huidige weersvoorspellingen verwacht KLM niet dat de maatregel zondag voortgezet hoeft te worden. We verwachten de operatie zondag weer uit te kunnen voeren zoals eerder gepland. 

KLM biedt haar oprechte excuses aan de passagiers die hierdoor vanaf bepaalde Europese bestemmingen niet maar naar Amsterdam kunnen reizen en aan hen die een transfer via Amsterdam naar andere eindbestemmingen hierdoor niet kunnen realiseren.

We begrijpen dat dit besluit, zeker in het Pinksterweekend, veel impact heeft op passagiers. KLM benadrukt dat het alles op alles zet om passagiers zo snel mogelijk een alternatieve vlucht aan te bieden.