13
september
2018
|
15:46
Europe/Amsterdam

Uitslag Dow Jones Sustainability Index bekend

Ik feliciteer All Nippon Airways met de waardering van de meest duurzame airline op de Dow Jones Sustainability Index. Air France – KLM heeft deze positie 12 keer mogen bekleden en staat nu voor het 14de jaar op rij in de top 3. Om die positie waar te maken, zal KLM zich blijven inzetten op haar milieuvoetafdruk verder te verkleinen door bijvoorbeeld de inzet van duurzame biobrandstof, vlootvernieuwing en efficiëntere vluchtuitvoer. Binnen een duurzame bedrijfsvoering staat de medewerker centraal. KLM blijft zich daarom inzetten voor de duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid voor alle medewerkers, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.
KLM President & CEO, Pieter Elbers
Samenvatting

Vandaag is bekend geworden dat Air France - KLM in de categorie ‘Airlines’ opnieuw op de tweede positie van de Dow Jones Sustainability Index (DSJI) staat, de belangrijkste internationale index die prestaties van ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling weergeeft. Dit is het 14de jaar op rij dat AFKL in de top 3 staat.

Duurzaamheid is geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Air France - KLM. Duurzaam ondernemen betekent voor KLM dat we de focus leggen op thema’s die we het meeste kunnen beïnvloeden en bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Naast onze maatregelen voor het verkleinen van onze milieuvoetafdruk richten we ons op thema’s als diversiteit, verantwoorde inkoop en blijven wij in dialoog met de omgeving rond de Mainport Schiphol.

De betrokkenheid en het innovatiepotentieel van ons personeel zijn van essentieel belang. Veel nieuwe initiatieven worden op de werkvloer bedacht en in de praktijk gebracht. Daarnaast investeren wij in het terugdringen van CO2uitstoot door onder meer het gebruik van duurzame biobrandstof, vlootvernieuwing en gewichtsbesparing. KLM heeft als doel om de CO2-uitstoot per passagier in 2020 met 20% te verlagen ten opzichte van 2011. We zijn goed op weg: juni 2018 zitten we op 17%.

Dow Jones Sustainability Index (DJSI)

De DJSI heeft een zogenaamde ‘best-in-class’ aanpak en erkent bedrijven uit allerlei sectoren die het, op basis van diverse duurzaamheidsindicatoren, beter doen dan hun concurrenten. Ieder jaar worden meer dan 3.000 beursgenoteerde bedrijven, inclusief 800 bedrijven in opkomende markten, door RobecoSAM uitgenodigd verslag te doen van hun duurzaamheidsinitiatieven.

Voor meer informatie over duurzaamheid bij KLM, ga naar www.klmtakescare.nl