Amstelveen,
19
april
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Testvlucht naar Parijs

Samenvatting

Een Boeing 737 van luchtvaartmaatschappij KLM is maandagochtend iets voor 11.00 uur in de ochtend vertrokken van Schiphol naar de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. Dat liet een woordvoerster van de maatschappij weten.

Het gaat om een vlucht zonder passagiers met de normale bemanning aan boord, dat wil zeggen de cockpitbemanning. ,,We laten deze vliegen om aan te tonen dat het kan en dat het veilig is om te vliegen.''

Tot nu toe zijn al testvluchten uitgevoerd boven Nederland, Duitsland en Frankrijk. Ook vloog KLM zondag vanaf Schiphol naar Düsseldorf en terug. De route waar maandagochtend gevlogen wordt, was nog niet getest.

Alle reguliere vluchten van KLM zijn in ieder geval tot maandag 14.00 uur opgeschort. Naar verwachting maakt de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) op korte termijn bekend of en tot wanneer het vliegverbod boven het Nederlandse luchtruim wordt verlengd.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws