Amstelveen,
18
september
2013
|
18:56
Europe/Amsterdam

Statement Piloot versus KLM

Samenvatting

KLM is in het gelijk gesteld en behoeft de betreffende vlieger geen loon door te betalen.

Bovendien heeft de rechter benoemd dat er geen aangetoond verband is tussen de aanwezigheid van TCP's en de gezondheidsklachten van vliegend personeel.

KLM dient in gevolge van het oordeel van de rechter testen te doen naar de aanwezigheid en concentraties van TCP’s in de cockpit. KLM zal op dat punt aan het vonnis gehoor geven.

Over de vraag of er TCP’s aanwezig zijn heeft KLM nooit twijfel gehad. Dit is ook bij verschillende internationale onderzoeken aangetoond. KLM is bereid dit met een nieuw onderzoek opnieuw te bevestigen.

De nog nooit met een bevestiging beantwoorde vraag of er een verband is tussen TCP’s en gezondheidsklachten is de echt relevante vraag. KLM heeft eerder al gepleit voor diepgaand wetenschappelijk onderzoek hiernaar. Dit is ook onlangs nog door staatssecretaris Mansveld bepleit.

Als er een verband zou zijn, is het een wereldwijd issue. De vliegtuigtypes vliegen immers over de hele wereld. Dit zou dan internationaal, bijvoorbeeld op Europees niveau onderzocht moeten worden met topwetenschappers en volledige betrokkenheid van de vliegtuigfabrikanten. Dit is iets wat ook door en KLM en staatssecretaris Mansveld is bepleit.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release