Amsterdam,
03
september
2019
|
21:11
Europe/Amsterdam

Statement aangekondigde werkonderbreking

De FNV heeft een werkonderbreking van een deel van het grondpersoneel aangekondigd op woensdag 4 september 2019 van 8.00 tot 10.00 uur in de ochtend. Daarnaast vindt er op dezelfde dag en tijdstippen tevens een werkonderbreking plaats bij de catering service (KCS) van KLM. KLM doet haar uiterste best om zoveel mogelijk passagiers te kunnen blijven vervoeren en het aantal annuleringen tot een minimum te beperken. KLM heeft moeten besluiten om 6 Europese vluchten preventief te annuleren.

Om ondanks deze werkonderbreking toch zoveel mogelijk te kunnen blijven vliegen zal het meenemen van ruimbagage niet mogelijk zijn op Europese vluchten die aankomen op danwel vertrekken van Schiphol op woensdag 4 september tussen 07.30 en 10.00 uur. Tevens roepen we onze passagiers op om de handbagage tot een minimum te beperken om te voorkomen dat deze vanwege ruimtegebrek niet kan worden meegenomen.

KLM betreurt de gang van zaken en hoopt hiermee haar passagiers tegemoet te komen en de impact van de staking tot een minimum te beperken door zoveel mogelijk passagiers te blijven vervoeren. Er is een kosteloze rebook policy opgezet voor passagiers die niet zonder ruimbagage willen reizen.

Als gevolg van de aangekondigde werkonderbreking bij KCS, zal er op vluchten die vertrekken van Schiphol tussen 07.30 en 10.00 minimaal gecaterd worden.

De betrokken passagiers worden door KLM rechtstreeks benaderd en omgeboekt. Verder verwacht KLM dat er vertragingen zullen optreden. Wij adviseren onze passagiers daarom vanavond en morgenochtend goed de informatie te volgen op de KLM website en de KLM App.