Amstelveen,
23
september
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Onvergetelijke dag voor gehandicapten in Valencia

Rode Kruisvlucht maakt Koninklijke doorstart

Een bezoek aan een mooi museum, struinen door historische straatjes of een terrasje pakken op een warme vakantiebestemming. Voor veel mensen een jaarlijks evenement, maar wat als je gehandicapt bent en in een rolstoel zit? Dan is het vaak moeilijk om met het vliegtuig te reizen. Daarom organiseert het Nederlandse Rode Kruis, samen met de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) en reisorganisatie TUI Nederland, op vrijdag 23 september een dagtocht naar Valencia voor ruim 70 chronisch zieken en gehandicapten.

Vorig jaar werd de Rode Kruisvlucht voor de 40e en laatste keer georganiseerd in samenwerking met Martinair. Met de steun van KLM en TUI kan de bijzondere vlucht voor chronisch zieken en gehandicapten dit jaar opnieuw plaats kan vinden. Peter Hartman: "De gasten van het Rode Kruis heten wij van harte welkom bij ons aan boord. Wij realiseren ons heel goed dat het niet altijd even gemakkelijk is om te reizen met een lichamelijke beperking en het spreekt voor zich dat wij alle moeite doen om iedere passagier een prettige reis te bezorgen. Het is onze expertise wereldwijd mensen met elkaar te verbinden".

Ook voor het Nederlandse Rode Kruis, dat al jaren aangepaste vakanties biedt voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen, is deze reis uniek. De organisatie is KLM en TUI zeer erkentelijk voor hun bijdrage, waarmee de traditie van deze speciale vlucht voortgezet kan worden. Steven van der Heijden, CEO TUI Nederland: "We zijn vereerd dat we voor het voortzetten van deze bijzondere dagtocht zijn gevraagd. We willen ons als marktleider op vakantiegebied graag inspannen om mensen voor wie vakantie helemaal niet zo vanzelfsprekend is, een geweldige dag te bezorgen. Samen met KLM gaat dat ongetwijfeld lukken." Namens KLM is ook mevrouw Patricia Hartman aanwezig. Om de gasten tijdens de dagtocht de juiste zorg te kunnen bieden gaan er twee artsen en zes verpleegkundigen van het Rode Kruis mee.

Dit jaar gaat de reis voor het eerst naar Valencia. Eerder reisden de Rode Kruis-gasten naar onder andere Orlando, Mallorca, Wenen, Praag, Dublin en Parijs.

Het Nederlandse Rode Kruis
Het Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om eenzaamheid te verlichten. Ruim 18.000 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis helpen 55.000 vereenzaamden en chronisch zieken en gehandicapten met zogenaamde 'vriendendiensten', zoals huisbezoeken, oppashulp, internetles, coaching en het opzetten van telefooncirkels. Jaarlijks genieten zo'n 6500 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis-vakantiehotels.

De families komen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Overijssel en Drenthe.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen. 

Skyteam     Facebook    YouTube

Deel deze release

Laatste nieuws