Amstelveen,
17
mei
2022
|
09:48
Europe/Amsterdam

Nieuwe salescampagne KLM stimuleert aanschaf van duurzame brandstof

Samenvatting

KLM lanceert vandaag een nieuwe campagne: de Real Deal Dagen. Met deze campagne wil KLM mensen inspireren om op reis te gaan voor de momenten die er écht toe doen. Van 17 tot en met 30 mei kunnen klanten meer dan 50 bestemmingen wereldwijd met korting boeken. Als klanten tijdens de campagne kiezen voor de aanschaf van een extra hoeveelheid duurzame vliegtuigbrandstof, dan verdubbelt KLM dat bedrag met een duurzame brandstof bonus. 

De campagne is ontwikkeld samen met dentsuACHTUNG! en wordt via radio, online video, social media, display ads en e-mail onder de aandacht gebracht. De inhoud past bij het Fly Responsibly-initiatief, waarmee KLM een duurzamere toekomst voor de luchtvaart wil realiseren, door zelf te verduurzamen maar ook door hierin samen te werken met klanten en de sector. Daarom vragen we klanten tijdens de Real Deal Dagen om hun voetafdruk te verkleinen door een bijdrage te leveren aan duurzame vliegtuigbrandstof (Sustainable Aviation Fuel – SAF). Wanneer klanten dat tijdens de Real Deal Dagen doen, verdubbelt KLM het bedrag in de vorm van een duurzame brandstof bonus. 

We willen allemaal de wereld blijven ontdekken, maar zijn ons ook bewust van de impact van onze reizen. Om die reden hebben we gekozen voor een nieuw campagneconcept. De Real Deal Dagen gaan om reizen en het koesteren van mooie of belangrijke momenten met elkaar, maar we leggen in deze campagne ook nadruk op de opties die klanten hebben om bij te dragen aan duurzamer reizen.

Femke de Zeeuw, director Marketing Communications & Brand, KLM Benelux

In een campagne die gaat over de momenten die er écht toe doen, wilden we verder gaan dan cliché reisbeelden van witte stranden en palmbomen. Voor de fotografie hebben we professionele fotografen aangeschreven voor hun eigen vakantiefoto’s. Om daarmee mooie beelden van reizen te laten zien zoals die echt beleefd worden.

Jasper Jansen, Creative Director, dentsuACHTUNG!

Over Sustainable Aviation Fuel (SAF)

Het vervangen van fossiele kerosine door SAF verlaagt de CO2-uitstoot met minstens 75%. Er is op dit moment echter te weinig van deze duurzame vliegtuigbrandstof beschikbaar. Om ervoor te zorgen dat de productie van SAF op gang komt, mengt KLM sinds januari van dit jaar standaard 0,5% SAF bij. De meerprijs is in de ticketprijs inbegrepen. Daarnaast hebben klanten de mogelijkheid om via het CO2ZERO-programma extra bij te dragen aan de aanschaf van SAF. 

Over de campagne

Opdrachtgever: KLM

Media: dentsu

Creatie: dentsuACHTUNG!

Animatie: Woodwork

Sound & Music: Massive Music

Fotografie: Caily Bobbie Jo, Masha Osipova, Remon Rijper, Stijn Hoekstra, Orbon Alija / via Getty Images, Stephanie Noritz / via Getty Images, ballyscanlon / via Getty Images, Oscar Wong / via Getty Images, Per Breiehagen / via Getty Images, d3sign / via Getty Images, Unsplash. 

Zie voor meer informatie: klm.nl/realdealdagen

Bekijk 220510_KLM_REAL_DEAL_DAGEN_MAIN_16x9_Delivery_Mp4_def
220510_KLM_REAL_DEAL_DAGEN_MAIN_16x9_Delivery_Mp4_def
Bekijk 220510_KLM_REAL_DEAL_DAGEN_SUSTAINABILITY_16x9_Delivery_Mp4_def
220510_KLM_REAL_DEAL_DAGEN_SUSTAINABILITY_16x9_Delivery_Mp4_def