Amstelveen,
19
april
2022
|
16:16
Europe/Amsterdam

Met ‘Ready to Fly’ snel en gerust aan je vakantie beginnen

Samenvatting

Dankzij de tijdbesparende documentcontrole ‘Ready to Fly’ kunnen veel klanten van KLM deze meivakantie tijd besparen door hun COVID-19-gerelateerde inreisdocumenten vanuit huis of vanuit hun vakantieverblijf te laten controleren. Klanten kunnen met deze servicezaken als negatieve PCR-tests, gezondheidsverklaringen en vaccinatiebewijzen voorafgaand aan hun reis snel en gemakkelijk laten valideren. Dat bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor gemoedsrust als zij eenmaal aan de reis beginnen omdat ze zeker weten dat ze alle benodigde COVID-19-gerelateerde documenten hebben. ‘Ready to Fly’ is beschikbaar voor klanten reizend naar een groot aantal bestemmingen.

Hoe werkt het?

Enkele dagen voor vertrek worden klanten van geselecteerde KLM-vluchten per e-mail gevraagd om de voor hun reis benodigde documenten te verzamelen. Zij kunnen de documenten uiterlijk 5 uur voor vertrek uploaden. KLM controleert deze documenten vervolgens en sturen de uitkomst per e-mail terug, meestal binnen een uur. Na ontvangst van een 'OK' kunnen klanten op KLM.nl of de KLM-app online inchecken en hun instapkaart krijgen. Op hun instapkaart staat 'Ready to Fly'. Eenmaal op de luchthaven hoeven klanten, indien nodig, alleen hun paspoort of ID-kaart en eventueel visum te tonen. Met een gerust gevoel op reis dus.

Bestemmingen

KLM’s ‘Ready to Fly’ is beschikbaar voor klanten die van of via Amsterdam vliegen naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Canada, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en nog een flink aantal andere bestemmingen. Kijk voor het volledig overzicht op: https://www.klm.nl/information/covid-19/covid-19-document-check