Amstelveen,
01
oktober
2012
|
16:04
Europe/Amsterdam

KLM zet verdere stappen in duurzame catering

Samenvatting

Vanaf vandaag introduceert KLM aan boord kip van het 1 ster Beter Leven Kenmerk in maaltijden in de World Business Class en European Business Class. Vanaf eind volgend jaar zullen op alle vluchten vertrekkend uit Amsterdam maaltijden met deze soort kip geserveerd worden. 

KLM maakt zich al jaren sterk voor een duurzame luchtvaart en werkt daarbij nauw samen met het Wereld Natuur Fonds (WNF). Ook op het gebied van duurzame catering loopt KLM voorop. Het Beter Leven Kenmerk is een initiatief van de Dierenbescherming om het leven van dieren in de pluimvee-industrie te verbeteren.

Het beleid van KLM is gericht op het behoud van biodiversiteit en dierenwelzijn. Zo serveert KLM duurzame vis van het MSC keurmerk en de groene lijst van de Viswijzer uitgegeven door de stichting Noordzee en het WNF.

Op vluchten vanuit Amsterdam serveert KLM - indien op het menu - kalfsvlees van het Beter Leven Kenmerk. Op vluchten die vertrekken vanuit de Verenigde Staten, serveert KLM zogeheten ‘cage free’ omeletten.

Verder serveert KLM biologische melk en Caring Dairy Beemsterkaas aan boord en vanaf 2010 zijn geleidelijk Beter Leven vleeswaren geïntroduceerd.

‘From Holland’ festival
In de maanden oktober en november staan alle KLM-vluchten vanuit Amsterdam voor het derde jaar in het teken van Nederland. Dan vindt namelijk het ‘From Holland’ festival plaats, dit jaar met aandacht voor lokale producten en het boerenambacht van Hollandse bodem.

De maaltijden bevatten producten afkomstig van Nederlandse (vis)boeren en leveranciers. In de menu’s worden bovendien Nederlandse groenten en fruit verwerkt uit het herfstseizoen.

Seizoensproducten zijn beter voor het milieu, omdat ze direct verwerkt kunnen worden. Ze hoeven dus niet voor lange tijd opgeslagen of gekoeld te worden. Dit past goed bij KLM’s gedachte over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, en de producten zijn ook nog eens echt Hollands en heerlijk vers. Met het festival benadrukt KLM de kenmerkende Nederlandse aard en onderstreept het belang van duurzame catering.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws