Amstelveen,
29
juni
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM voert eerste lijndienst uit op biokerosine

Samenvatting

KLM heeft vandaag als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld een commerciële vlucht met 171 passagiers gemaakt op biokerosine. De KL1233, een Boeing 737-800, vertrok vanmiddag met 171 passagiers om 12.30 uur van Schiphol naar Charles de Gaulle in Parijs. Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma, was bij vertrek van de vlucht aanwezig om dit bijzondere moment bij te wonen.

Vorige week konden we aankondigen dat we in september van dit jaar meer dan 200 vluchten op biokerosine naar Parijs zullen uitvoeren. Vandaag schrijft KLM echt geschiedenis. KLM is er klaar voor en vandaag laten we dat graag zien.
Camiel Eurlings, managing director KLM
KLM loopt met deze stap internationaal voorop en laat zien dat innovatie en duurzaamheid in elkaars verlengde liggen. "Het is interessant de verdere ontwikkelingen van biofuels te volgen en te stimuleren. Deze stap van KLM laat duidelijk zien dat er waarde zit in het slim gebruiken van afval van producenten en consumenten.
Joop Atsma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft KLM toestemming gegeven om deze vlucht uit te voeren. Ook vliegtuigfabrikant Boeing is nauw betrokken geweest bij het mogelijk maken van deze eerste vlucht.

De eerste commerciële vlucht op biokerosine van KLM vandaag naar Parijs is uitgevoerd op brandstof gemaakt van afgewerkt frituurvet (Used Cooking Oil). Dit is dezelfde grondstof die gebruikt zal worden voor de in september geplande vluchten. De brandstof is geleverd door Dynamic Fuels via SkyNRG, het consortium dat KLM in 2009 met North Sea Group en Spring Associates is gestart.

KLM staat open voor verschillende grondstoffen voor het eindproduct mits ze voldoen aan diverse duurzaamheidscriteria, waaronder substantiële vermindering van CO2 uitstoot, minimale negatieve impact op biodiversiteit en voedselvoorziening. Tevens voldoet alle biobrandstof die KLM gebruikt exact aan dezelfde technische specificaties als traditionele kerosine; er zijn dan ook geen aanpassingen nodig aan vliegtuigmotoren of de infrastructuur.

KLM maakt zich al sinds 2007 sterk voor de ontwikkeling van duurzame biobrandstof. Air France-KLM is daarnaast ook leidend in de industrie op het gebied van fuel efficiency. Al 6 jaar op rij is Air France-KLM sector leader in de Dow Jones Sustainibility Index.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen. 

Skyteam     Facebook    YouTube

Deel deze release

Laatste nieuws