Amstelveen,
31
januari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM vliegt vier keer per week rechtstreeks naar Ecuador

Samenvatting

KLM nodigt vandaag een groep Europese journalisten en vooraanstaande reisorganisaties uit in Ecuador om te vieren dat KLM rechtstreeks naar Ecuador vliegt.

Met de nieuwe dienstregeling wordt de vliegtijd voor passagiers van en naar Ecuador met bijna vier uur per vlucht verkort, aangezien KLM de vlucht van Amsterdam naar Ecuador en vice versa uitvoert zonder de eerdere tussenstop in Bonaire. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 777-toestel.

Momenteel voert KLM drie vluchten per week naar Ecuador uit. Met ingang van 27 maart a.s. wordt dit aantal verhoogd naar vier keer per week. Op Amsterdam Airport Schiphol kunnen klanten eenvoudig overstappen op vluchten naar talloze Europese bestemmingen of op vluchten naar bijvoorbeeld acht steden in China met KLM of een van haar SkyTeam partners.

Dit biedt niet alleen voordelen voor passagiers van en naar Ecuador, maar ook betere exportmogelijkheden voor Ecuadoraanse bedrijfstakken zoals de bloemensector. Anderzijds is de snellere verbinding met Ecuador ook een verbetering voor Europese toeristen. Ecuador is immers een populaire reisbestemming vanwege de prachtige natuur zoals de Andes, de regenwouden en natuurlijk de Galapagos-eilanden.

KLM voert sinds 17 juli 1954 vluchten uit naar Ecuador. Met inbegrip van de rechtstreekse vluchten naar Ecuador en de eerder aangekondigde nieuwe KLM-bestemmingen Rio de Janeiro, Buenos Aires en Havana, heeft KLM haar dagelijkse aanbod van Europa naar Latijns-Amerika met 35% vergroot ten opzichte van vorig jaar.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws