Amstelveen,
31
maart
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM versterkt Kenya Airways met claimemissie

Samenvatting

KLM investeert als grootste aandeelhouder in Kenya Airways 65 miljoen dollar in de Afrikaanse luchtvaart-maatschappij. Kenya Airways kan door een kapitaalsuitbreiding van de aandeelhouders in totaal 250 miljoen dollar investeren in groei.

KLM heeft al sinds 1995 een joint venture met Kenya Airways. De samenwerking werd in 1997 uitgebreid op de route Amsterdam-Nairobi. Afrika vormt een belangrijke markt voor KLM. "KLM is trots op de samenwerking en heeft alle vertrouwen in de uitbreidingsplannen van Kenya Airways op het Afrikaanse continent", aldus Peter Hartman, CEO van KLM en tevens commissaris van Kenya Airways. Bij de aankondiging in Nairobi was ook de Keniaanse president Mwai Kibaki aanwezig: "Voor ons land en voor Kenya Airways is dit een enorme mijlpaal. Luchtvaart is immers van groot belang voor de economie van een land. KLM toont eens te meer aan dat zij belang hecht aan de samenwerking met Kenya Airways." Peter Hartman:"Voor KLM is dit een verdere versterking van onze positie in Afrika, waar sinds deze week ook een directe verbinding tussen Amsterdam en Luanda is gestart".

Met het geldbedrag worden onder meer nieuwe toestellen zoals Boeing 787's en 737's aangeschaft. Ook voor minder lange afstanden worden Embraer toestellen gekocht. De nieuwe toestellen zijn bedoeld om te groeien en om minder zuinige Boeing 767's te vervangen. Daarnaast breidt Kenya Airways haar netwerk uit met nieuwe bestemmingen.

Kenya Airways versterkt met de investeringen de positie van de luchthaven Nairobi die hiermee een nog grotere rol speelt als de belangrijkste hub van het Afrikaanse continent. Passagiers kunnen door de samenwerking met KLM en Air France via de hubs Schiphol en Charles de Gaulle bestemmingen makkelijker bereiken in Afrika.

Na KLM is de Keniaanse overheid de grootste aandeelhouder. Alle aandeelhouders hebben als eerste het recht om mee te werken aan de kapitaalemissie in de vorm van nieuwe aandelen.

Het aantal KLM-bestemmingen op het Afrikaanse continent is in de loop der jaren uitgebreid tot 15. Samen met Kenya Airways worden in totaal 43 bestemmingen wekelijks bereikt tussen Oost-Afrika en Europa. Deze week is het 65 jaar geleden dat Zuid-Afrika officieel deel ging uitmaken van het KLM-netwerk.
De Angolese hoofdstad Luanda is de 71e intercontinentale bestemming die is toegevoegd aan het KLM-netwerk. Daarnaast wordt Lusaka (Zambia) aan het netwerk toegevoegd met drie wekelijkse vluchten per 15 mei.

Behalve passagiers is vrachtvervoer ook belangrijk voor KLM en Kenya Airways. De twee luchtvaartmaatschappijen zijn de eerste in de luchtvaartindustrie die een directe vrachtvervoerverbinding tussen China en Afrika aanbieden. De route verbindt China's belangrijkste industriële zone Guangdong met Nairobi van waaruit alle belangrijke markten in Afrika worden bediend, de 'Gateway to Africa'.
 
Voor passagiers van de mondiale luchtvaartalliantie SkyTeam passagiers bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de Go Africa Pass. Dit is een kostenbesparende en flexibele manier om binnen Afrika te vliegen op vluchten van Kenya Airways. De Go Africa Pass is beschikbaar voor zaken- en vrijetijdsreizigers die met een van de 15 SkyTeam Member airlines vliegen op een intercontinentale retourvlucht of met een Go Round the World-ticket.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws