Amstelveen,
25
juni
2014
|
10:45
Europe/Amsterdam

KLM verkoopt F70’s aan InselAir

Verkoop jaagt verdere ontsluiting Aruba en Bonaire aan

Samenvatting

KLM verkoopt drie F70 toestellen aan de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij InselAir. De luchtvaartmaatschappij, die opereert vanuit de Antillen, heeft vorige week de eerste van drie vliegtuigen overgenomen van KLM.

De toestellen staan in Norwich, waarna ze overgevlogen worden naar de eilanden. De cabines van deze F70’s zijn vorig jaar nog voorzien van slim seats. Met deze stoelen heeft een passagier meer beenruimte.

Het netwerk van InselAir breidt zich steeds verder uit met meer bestemmingen naar Midden en Zuid Amerika. Voor passagiers met een KLM-ticket betekent dit dat zij meer bestemmingen kunnen aanvliegen via Aruba, Bonaire en Curaçao dankzij de code sharing tussen KLM en InselAir.

Dit biedt mogelijkheden voor een versterkte hubfunctie van Aruba, Bonaire en Curaçao. De plannen voor de uitbreiding en vernieuwing van de luchthaven Flamingo Airport Bonaire, waar de overheid een grote rol bij moet spelen, passen hier goed bij.

Onlangs werd bekend dat onder meer KLM, TUI/Arke en InselAir deel uitmaken van een stuurgroep om de plannen voor de uitbreiding van Flamingo Airport te versnellen. KLM wil met de regionale luchtvaartmaatschappijen als InselAir en het Braziliaanse GOL van Bonaire een 'hub' maken tussen Europa en Latijns-Amerika.