Amstelveen,
10
januari
2014
|
11:20
Europe/Amsterdam

KLM start lijndienst naar Bilbao en Zagreb in de zomer

Samenvatting

KLM vliegt in het nieuwe zomerschema op twee nieuwe bestemmingen, Bilbao en Zagreb. Met deze twee nieuwe routes speelt KLM in op de te verwachte grotere drukte in de zomermaanden. Deze service is nieuw omdat het vluchtschema alleen aan het zomerseizoen gekoppeld is.

Passagiers wereldwijd profiteren via de hub Amsterdam van deze nieuwe bestemmingen in Spanje en Kroatië. Met de toevoeging van Bilbao aan het Spaanse netwerk speelt KLM in op de kansen in de markt en verstevigt hiermee haar positie in Spanje. Hetzelfde geldt voor de nieuwe bestemming Zagreb, dat de eerste KLM-bestemming in Kroatië is.
Pieter Elbers, plaatsvervangend CEO & Chief Operating Officer KLM

Op 26 mei 2014 start KLM een nieuwe lijndienst naar het Spaanse Bilbao. De vluchten op deze route worden uitgevoerd met een Embraer 190, die plaats biedt aan 100 passagiers in Business en Economy Class. Deze zomerbestemming wordt vijf keer per week aangedaan.

Vanaf 27 mei 2014 vliegt KLM vier keer per week vanaf Amsterdam naar Zagreb met een Fokker 70, die plaats biedt aan 74 passagiers in Business en Economy Class. De vlucht wordt uitgevoerd op dinsdag, donderdag en in het weekend.

Bilbao
Het noordelijk gelegen Bilbao, een van de dichtstbevolkte stedelijke gebieden in Noord-Spanje, is de derde bestemming van KLM in Spanje. De stad staat bekend om zijn culinaire lekkernijen en spectaculaire architectuur. Het beroemde Museo Guggenheim Bilbao wordt gezien als een van de indrukwekkendste gebouwen van de 20e eeuw. Het museum heeft niet alleen een artistieke en culturele functie, maar staat ook symbool voor het verlangen van de stad en de inwoners naar verandering.

KLM voert deze nieuwe lijndienst dagelijks uit, behalve op dinsdag en donderdag. Vlucht KL1687 vertrekt om 14.50 uur uit Amsterdam en komt om 17.00 uur aan in Bilbao. De terugvlucht (KL1688) vertrekt om 17.35 uur en landt om 19.45 uur weer in Amsterdam.

Zagreb
Zagreb is de hoofdstad en de grootste stad van de Republiek Kroatië. Het land kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Voor de reiziger die iets anders zoekt, biedt Zagreb een modern karakter in het lager gelegen deel van de stad. Hier zijn opvallende gebouwen en parken te vinden, die de statuur weergeven ten tijde van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk.

KLM voert de vluchten uit op dinsdag, donderdag en in het weekend. De vlucht van Amsterdam naar Zagreb vertrekt om 14.30 uur (KL1943) en landt om 16.20 uur op Zagreb International Airport. De terugvlucht (KL1944) vertrekt om 16:55 uur om vervolgens om 19.05 uur aan te komen in Amsterdam. De nieuwe bestemming wordt vanaf 27 mei 2014 tot 25 oktober 2014 aangevlogen.

Passagiers kunnen op Amsterdam Airport Schiphol overstappen op vluchten naar meer dan 160 bestemmingen. 

'Zagreb wordt tijdelijk voor een actietarief aangeboden tijdens de Werelddeal Weken. Dit tarief is 109 eur (all-in retour). De Werelddeal Weken lopen tot maandag 27 januari.’

(*) Voor de laatste boekingsinformatie bezoek onze boeking site: www.klm.com

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release