Amstelveen,
12
maart
2019
|
10:30
Europe/Amsterdam

KLM STAPT GROOTS IN RUNNING

Samenvatting

Hardlopen is leuk, gezond, duurzaam én een uitstekende manier om de wereld te ontdekken. Met een paar hardloopschoenen in de koffer zijn de mogelijkheden onbegrensd. Daarom is KLM supporter van running en vanaf dit jaar zijn wij titelsponsor van de Urban Trail Series. KLM blijft zich ook verbinden aan de Amsterdam Marathon, de Dam tot Damloop en de KLM Curaçao Marathon. Daarnaast zijn er partnerships aangegaan met TUI Sports en ASICS. Alle hardloopactiviteiten zijn zowel voor klanten als voor medewerkers, omdat KLM ook de vitaliteit van haar personeel hoog in het vaandel heeft staan.

KLM titelsponsor Urban Trail Series

De KLM Urban Trail Series is een hardloopconcept met 13 runs per jaar door verschillende steden in Nederland. Elke KLM Urban Trail laat de deelnemer in 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Het parcours gaat over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties. Niet de snelheid, maar de beleving staat voorop.

De eerste KLM Urban Trail van 2019 vindt plaats op zondag 17 maart in Amsterdam. Meer dan 2.750 deelnemers starten vanaf 9.30 uur in de NDSM-Loods in Amsterdam-Noord. Vervolgens zijn er zeer diverse locaties op de route, zoals het Eye Filmmuseum, Rolling Rock Kitchen, Dish aan de Kade en het Veronicaschip.

Het belang van vitaliteit

KLM vindt vitaliteit van haar personeel belangrijk, zeker dit jaar waarin KLM haar 100ste verjaardag viert en fit de komende 100 jaar tegemoet wil gaan. Daarom biedt KLM haar medewerkers een speciaal loopprogramma aan met trainingen, persoonlijke coaching en diverse (hard)loopevenementen. Jaarlijks hoogtepunt is de Dam tot Damloop, waar KLM al 14 jaar sponsor van is en waaraan tijdens de afgelopen editie maar liefst 1200 KLM-medewerkers deelnamen.

Naast het sponsoren van evenementen gaat KLM enkele partnerships aan om haar positie binnen het running domein verder te versterken. Met reisorganisatie TUI biedt KLM complete marathonpakketten aan (inclusief vlucht, hotel en startbewijs) en met ASICS ontwikkelt KLM diverse producten om de hardloper te faciliteren.

“Met het sponsoren van de Urban Trail Series zet KLM een belangrijke stap op het gebied van hardlopen. Running is erg populair onder onze klanten en de Urban Trail Series sluiten naadloos aan op wat wij willen uitdragen; namelijk samen op een sportieve manier de wereld ontdekken. Als supporter van deze sport gaan wij de komende jaren een positieve bijdrage leveren aan de passie van veel van onze klanten én medewerkers.”
Harm Kreulen - Directeur KLM Nederland