Amstelveen,
01
juni
2021
|
11:00
Europe/Amsterdam

KLM Package Deals omgedoopt tot KLM Holidays – nu ook toegankelijk voor de reisbranche

Samenvatting
  • De nieuwe naam van KLM Package Deals is KLM Holidays
  • KLM Holidays is onderdeel van de bredere commerciële strategie van KLM Nederland
  • Het aanbod van vluchten, hotels en autohuur wordt uitgebreid
  • Klanten kunnen nu ook bij reisagenten en zelfstandige reisadviseurs een KLM Holidays-pakketreis boeken
  • Nieuw is dat de CO2-uitstoot van de vluchten in het pakket door KLM wordt gecompenseerd
  • Tijdelijk is een geld-terug-garantie van toepassing op KLM Holidays-pakketten

KLM Package Deals gaat vanaf vandaag verder als KLM Holidays. Het aanbod aan vluchten, hotels en huurauto’s is uitgebreid. Nieuw is dat KLM de CO2-uitstoot van vluchten in het pakket compenseert. Bovendien gaat KLM de samenwerking met de reisbranche aan. De vernieuwing van KLM Holidays is een van de onderdelen van de bredere commerciële strategie van KLM op de Nederlandse markt.

Deze strategie bestaat uit drie pijlers: re-enforce the brand (zorg ervoor dat consumenten hun vertrouwen in KLM behouden), reconnect with the markets (het contact met zakenpartners en klanten intensiveren) en recover the business (met commerciële acties en nieuwe proposities, zoals KLM Holidays, ervoor zorgen dat de verkoop weer op gang komt). Op deze manier hervat KLM de commerciële activiteiten op de Nederlandse markt nu reizen geleidelijk aan weer mogelijk wordt voor onze klanten.

Nu ook voor reisagenten

Consumenten kunnen al sinds 2014 op klm.nl een pakketreis samenstellen. Dat blijft uiteraard zo met KLM Holidays. Wie liever via een tussenpersoon boekt, heeft die mogelijkheid nu ook. KLM Holidays is vanaf vandaag namelijk toegankelijk voor reisadviseurs, via een eigen login. Dit geldt voor alle pakketreizen waarbij de vluchten door KLM of partners worden uitgevoerd, met uitzondering van Transavia. De prijzen zijn voor consumenten en de reisbranche hetzelfde. Agenten verdienen een aantrekkelijke commissie per verkochte pakketreis, zonder ingewikkelde contracten of verdienmodellen.

Geld-terug-garantie

KLM Holidays biedt maximale flexibiliteit met de geld-terug-garantie. De klant kan de boeking nu tijdelijk ongeacht de reden kosteloos wijzigen of annuleren. Bij annulering ontvangt de klant zijn/haar geld terug (minus administratie- en overige kosten). Dit kan tot 21 dagen voor het geplande vertrek. De geld-terug-garantie betreft boekingen waarvan de vluchten worden uitgevoerd door KLM, Air France, Delta Air Lines of Virgin Atlantic.

Andere voordelen voor klanten

Met de pakketreizen van KLM Holidays hebben klanten een uitgebreide keuze uit bestemmingen, vertrektijden en verblijfsduur. Zo is de klant dus niet gebonden aan een vaste verblijfsduur. KLM Holidays heeft een aanbod van duizenden drie- tot vijfsterrenhotels wereldwijd. Het pakket kan worden uitgebreid met een luchthaventransfer, excursies of huurauto, als daar behoefte aan is.

Nieuw is dat KLM de CO2-uitstoot van de vluchten binnen een KLM Holidays-pakketreis compenseert die worden uitgevoerd door KLM, Air France, Delta Air Lines en Transavia.

Flying Blue-deelnemers sparen miles op de vluchten binnen het geboekte pakket. En zij kunnen met hun gespaarde miles korting op een pakketreis van KLM Holidays krijgen door een kortingsvoucher te bestellen in de Flying Blue Store.

Toonaangevend in health safety

KLM heeft de hoogste status op het gebied van health safety toegekend gekregen van onderzoeksbureau APEX (Airline Passenger Experience Organisation). Dit betekent dat KLM dankzij het uitgebreide pakket aan hygiënemaatregelen tot de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen ter wereld behoort. Zie voor meer informatie de video: https://www.youtube.com/watch?v=SKI6i4zCd6E

Juist nu is het belangrijk dat we als reisbranche samenwerken om de consument het vertrouwen in reizen terug te geven. Reisagenten en ZRA’s kunnen met KLM Holidays hun klanten tegelijkertijd het gemak van een pakketreis én de flexibiliteit van maatwerk bieden. Een pakketreis geboekt via KLM Holidays biedt de vakantieganger zekerheid in de vorm van de uitgebreide hygiënemaatregelen aan boord, het feit dat KLM al jaren een betrouwbare reispartner is van de reisbranche en de tijdelijke geld-terug-garantie. Mooi is ook dat we voor alle vluchten van KLM en partners in de pakketreis de CO2-uitstoot compenseren.
Harm Kreulen - Directeur KLM Nederland

Samenwerking Airtrade

KLM Holidays is een samenwerkingsverband met Airtrade, die de technologie voor het boekingssysteem op klm.nl levert en de afhandeling van de boekingen verzorgt. De ANVR- en SGR-voorwaarden en de Richtlijn Pakketreizen zijn van toepassing.