Amstelveen,
05
juni
2022
|
22:43
Europe/Amsterdam

KLM-operatie zondag volgens schema uitgevoerd, ruim 90% passagiers op bestemming of omgeboekt

KLM heeft haar operatie zondag weer regulier uit kunnen voeren volgens de oorspronkelijke Pinksterweekendplanning. Daarnaast was aan het einde van de middag ruim 90 procent van de klanten die zaterdagavond niet naar Amsterdam konden reizen, weer op bestemming of omgeboekt.

Op dit moment loopt het aantal omgeboekte passagiers nog verder op, waarmee vrijwel alle passagiers een alternatief geboden is.

Voor Pinkstermaandag verwacht KLM de eigen operatie, net als op zondag, volgens schema uit te kunnen voeren.

KLM benadrukt dat het een zeer moeilijke keuze was om passagiers zaterdagavond tijdelijk niet naar of via Amsterdam te vliegen en dat deze maatregel niet lichtzinnig genomen is. Onvoorziene en acute omstandigheden die buiten onze macht liggen, maakten ingrijpen noodzakelijk; door een ongunstige windrichting in combinatie met het baanonderhoud op Schiphol, werd zaterdag de capaciteit door de luchtverkeersleiding verder teruggebracht. Daardoor konden veel minder toestellen landen of vertrekken vanaf Amsterdam. Het aantal passagiers op Schiphol nam hierdoor toe en er ontstonden lange wachtrijen. Om de veiligheid op Schiphol te borgen en de situatie op de luchthaven beheersbaar te houden, kon KLM passagiers zaterdagavond niet langer op verantwoorde wijze meenemen naar Schiphol.