Amstelveen,
18
september
2012
|
16:48
Europe/Amsterdam

KLM Open opnieuw het duurzaamste golftoernooi van Europa

Samenvatting

Internationaal CSR consultancy Between-us maakte vandaag de resultaten bekend van de tweede Sustainable Golf Index, een onderzoek dat professionele golftoernooien beoordeelt op hun duurzaamheid. Het KLM Open is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot meest duurzame toernooi op de PGA European Tour. De tweede plaats is voor het Belas Clube de Campo Senior Open de Portugal.   

Gezien de tijdelijke aard van deze grote evenementen, ligt de focus vaak op de organisatorische en economische uitvoering van het toernooi. Er wordt voorbij gegaan aan de duurzaamheidsmaatregelen, zoals afvalmanagement, lokale betrokkenheid, ecologische footprint en andere sleutelfactoren. Het doel van de Sustainable Golf Index is het verhogen van de bewustwording van dit thema en de toernooien te helpen een duurzaam beleid te voeren.
Jan van der Kaaij, Managing Director van Between-us:
Ik ben heel blij dat het KLM Open voor de tweede keer op rij de eerste plaats heeft behaald. Duurzaamheid wordt hiermee zo’n beetje onze tweede natuur. Wij hopen dat het KLM Open hierdoor een voorbeeldfunctie mag vervullen en dat deze bekroning de organisatoren van andere sportevenementen kan inspireren om ook in te zetten op duurzaamheid.
Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open:

De Sustainable Golf Index biedt toernooien en hun sponsoren de mogelijkheid om de vooruitgang in duurzaamheid te toetsen. Veel bedrijven die de golftoernooien ondersteunen hebben te maken met toenemende regelgeving omtrent duurzaamheid. Between-us is van mening dat deze standaarden niet alleen moeten gelden voor bedrijven, maar ook moeten worden doorgetrokken naar evenementen waaraan de bedrijven hun naam en reputatie verbinden. Zo wordt een eenduidig beleid gecreëerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Het onderzoek werd uitgevoerd onder 82 toernooien van de European Tour, Senior Tour, Ladies Tour en de European Challenge Tour. Ze werden beoordeeld op drie thema’s: Mensen, Aarde en Weldaden. Ieder thema heeft zeven indicatoren waarop getoetst wordt. Het KLM Open behaalde de hoogste score: 82.9%, een sterke stijging ten opzichte van vorig jaar. Tijdens het toernooi liet de organisatie een aantal innovaties zien, zoals een effectieve manier om afval te scheiden door middel van de zogenoemde ‘walking bins’ en de inzet van energiezuinige en elektrische voertuigen voor het vervoer van spelers. Daarnaast draaide het toernooi op windenergie, was de catering biologisch en werden flora en fauna in de baan beschermd. Doordat de resterende uitstoot werd gecompenseerd was het KLM Open een CO2-neutraal toernooi.

Boilerplate

About KLM

KLM Royal Dutch Airlines was founded in 1919, making it the world's oldest airline operating under its original name. In 2004, Air France and KLM merged to form AIR FRANCE KLM. The merger produced the strongest European airline group based on two powerful brands names and hubs —Amsterdam Airport Schiphol and Paris Charles de Gaulle. The two airlines collaborate on three core activities while maintaining their own identities — passenger transport, cargo, transport, and aircraft maintenance.

In the Netherlands, KLM comprises the core of the KLM Group which further includes KLM cityhopper and transavia.com. KLM serves 135 destinations using a modern fleet of 157 aircraft and employs over 33,000 people around the world. KLM is a leader in the airline industry, which offers reliable operations and customer-oriented products resulting from its policy of enthusiasm and sustainable innovation.

KLM is a member of SkyTeam, an airline alliance offering a network of 926 destinations in more than 173 countries. The KLM network connects the Netherlands to every important economic region around the world and, as such, serves as a powerful driver for the Dutch economy.

| klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm| blog.klm | skyteam.com |

Deel deze release

Laatste nieuws