Amstelveen,
02
mei
2018
|
12:43
Europe/Amsterdam

KLM Open 2018 mix van gelouterde spelers en internationaal jong talent

Samenvatting

Tijdens het KLM Open van 13 tot en met 16 september 2018 neemt Joost Luiten het op tegen een aantal mondiale golftoppers. Om het toernooi voor de derde keer te winnen moet Nederlands beste golfer in 2018 niet alleen de zeer gelouterde Lee Westwood verslaan en zijn beste vriend op de ‘tour’ Bernd Wiesberger, maar ook Shubhankar Sharma, het grote golftalent uit India. De 99ste editie van het KLM Open wordt gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk.

Mix gelouterde spelers en jong talent
De door toernooidirecteur Daan Slooter aangekondigde eerste vier spelers vormen een mooie mix van talent en ervaring. Luiten wist het toernooi twee keer eerder te winnen: in 2013 en in 2016. De Nederlandse favoriet zint op sportieve revanche na zijn vroege uitschakeling in 2017.

‘Beat the pro’ wegens succes verlengd
Tijdens het KLM Open 2018 is er op hole 14, die volledig omsloten is door tribunes en hospitality lounges, weer extra aandacht voor ‘Beat the Pro’. In 2016 introduceerde TIG Sports dit concept op het KLM Open. Het was destijds een primeur op de European Tour en is wegens het enorme succes, ook internationaal, niet meer weg te denken. Amateurs die erin slagen de bal dichter bij de hole te slaan dan de pro’s, winnen een KLM-vliegreis naar een Europese bestemming naar keuze.

100 jaar KLM en 100ste editie Dutch Open op ‘The International’ in Amsterdam
In het jaar dat KLM 100 jaar bestaat en het Dutch Open haar 100ste editie beleeft, wordt het KLM Open gespeeld op ‘The International’ bij Amsterdam. Deze door Ian Woosnam ontworpen par-73 championship course wordt door velen gezien als één van de beste banen van Nederland. De baan ligt op grond van Schiphol.

Volgend jaar bestaat KLM 100 jaar en ter gelegenheid van dit jubileumjaar maken wij van de 100ste editie van het Dutch Open een thuiswedstrijd. Door te kiezen voor ‘The International, een baan die zo dichtbij Schiphol en bij onze operatie ligt, brengen wij 100 jaar Dutch Open en 100 jaar KLM bij elkaar. 
Harm Kreulen, Directeur KLM Nederland

Tickets
Tickets voor het KLM Open zijn vanaf vandaag te koop via klmopen.nl.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.