Amstelveen,
16
juni
2021
|
10:51
Europe/Amsterdam

KLM-netwerk in Azië en Midden-Oosten deze zomer weer nagenoeg op sterkte

Samenvatting

Met het geleidelijk opengaan van steeds meer landen, houdt KLM rekening met voorzichtig herstel in de vraag van klanten naar bestemmingen in Azië en het Midden-Oosten. KLM’s netwerk zal deze zomer nagenoeg hetzelfde zijn als in 2019. Wel worden de bestemmingen als gevolg van de coronapandemie minder vaak aangevlogen en/of worden bestemmingen in een andere combinatie aangevlogen. Nieuw deze zomer is Riyad (Saudi-Arabië); nieuw komende winter is Phuket (Thailand).

Het bestemmingennetwerk staat centraal in KLM’s strategie. KLM heeft sinds de start van de COVID-19-pandemie dit netwerk zoveel mogelijk in stand gehouden, zodat klanten (noodzakelijke) reizen konden maken en vervoer van vracht kon blijven doorgaan. Deze strategie is gedurende de coronacrisis succesvol gebleken en maakt het nu eenvoudiger om weer op te schalen.

 

Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2019:

 • Azië
  • Deze zomer zijn er 17 bestemmingen gepland; in 2019 waren dat er 19. Xiamen (China) is tijdelijk gesloten vanwege de coronapandemie (partner Xiamen Airlines vliegt wel op deze bestemming). Denpasar (Indonesië) wordt aangevlogen zodra Bali weer opengaat, hopelijk later deze zomer.
  • In de winter van 2021 wordt Phuket als bestemming toegevoegd. Het Thaise eiland zal vier keer per week worden aangevlogen.
  • Vluchten naar Hangzhou en Shanghai (China) houden vooralsnog de huidige tussenstop in Seoul (Zuid-Korea). Zodra de regels veranderen, past KLM de schema’s verder aan.
  • KLM vliegt een keer per week met passagiers en cargo naar Chengdu; daarna gaat de vlucht via een tussenstop in Seoel door naar Beijing. Vanaf daar vervoert KLM passagiers en cargo terug naar Amsterdam.
  • Bengalûru (India) is opgeschort.

In veel Aziatische landen gelden nog specifieke reisbeperkingen en quarantaineverplichtingen. Hierdoor zal de planning van het netwerk ook gedurende het winterseizoen nog regelmatig aangepast (moeten) worden.

 

 • Midden-Oosten
  • In de zomer van 2021 vliegt KLM op 7 bestemmingen, hetzelfde aantal als in 2019.
  • Nieuw is de bestemming Riyad (Saudi-Arabië), die in de zomer twee keer per week wordt aangevlogen en vanaf de winter drie keer per week.
  • Abu Dhabi is opgeschort, alhoewel KLM deze bestemming wel aanbiedt in codeshare met Etihad Airways. De verwachting is dat Abu Dhabi in de winter 2021 weer aangeboden wordt, waardoor het aantal bestemmingen dan stijgt naar 8.

 

Flexibiliteit en hoge hygiënestandaard met KLM

KLM biedt haar klanten maximale flexibiliteit bij het boeken, wijzigen of annuleren van de reis. Daarnaast heeft KLM dit jaar de hoogst mogelijke standaard neergezet in hygiënemaatregelen, zowel voor, tijdens als na de reis. Daarvoor heeft KLM onlangs nog de Diamond APEX-status toegekend gekregen, waarmee KLM nu behoort tot de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen op het gebied van hygiëne en health safety. Vanzelfsprekend houdt KLM zich aan alle reisrestricties en maatregelen vanuit de overheden.

 

Innovatie en duurzaamheid

KLM is met 101 jaar de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Als luchtvaartpionier van het eerste uur zit innovatie in het DNA en blijft KLM zich ontwikkelen op het gebied van klantbeleving, digitalisering, duurzaamheid en technologie. Zo was KLM in februari de eerste luchtvaartmaatschappij die ooit een vlucht uitvoerde die deels werd aangedreven door duurzaam geproduceerde synthetische kerosine. Via het KLM Sustainable Aviation Fuel (SAF)-programma kunnen bedrijven met een corporate account een deel van hun vliegreizen uitvoeren op duurzame vliegtuigbrandstof.

Het is positief dat ook het aantal bestemmingen naar het Midden- en Verre Oosten weer bijna op het oude niveau terug is. Klanten kunnen hierdoor als vanouds rekenen op het uitgebreide netwerk van KLM. Dit is een stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet. Vaccinaties zijn de sleutel tot het herstel van de luchtvaart. Vervolgens is een internationaal geldend vaccinatiepaspoort van groot belang voor het herstel van de mobiliteit van onze klanten.
KLM President-directeur & CEO Pieter Elbers