Amstelveen,
24
juni
2013
|
14:00
Europe/Amsterdam

KLM investeert met iPad in klant en crew

Samenvatting

KLM start vandaag met het uitreiken van zo’n 5.000 iPads aan alle vliegers, senior pursers  en pursers. De tablet ondersteunt ons vliegend personeel bij hun werkzaamheden aan boord. Uit een pilot die eind 2011 startte, bleek dat klanten zo een nog betere service krijgen.

Onze klanten hechten grote waarde aan persoonlijke benadering en dat waarderen zij bij KLM, zo bleek ook deze week bij de uitreiking van de Skytrax awards voor Best Airline Staff Service in Europa. Met de iPad is een nog meer persoonlijke service mogelijk en kan de klant bijvoorbeeld ook sneller geïnformeerd worden over last minute operationele wijzigingen. In economisch moeilijke tijden is het van groot belang om te blijven investeren en innovatie en duurzaamheid speelt bij KLM een belangrijke rol. Als uiteindelijk al het papier dat onze crew nu meeneemt aan boord vervangen kan worden door de iPad, bespaart dit veel gewicht en dus ook brandstof.
Peter Hartman, President-directeur van KLM

De pilot met het gebruik van een iPad aan boord werd uitgevoerd met ongeveer honderd cockpit- en cabineleden. Na evaluatie bleek dat cabinepersoneel via de iPad sneller en beter kan inspelen op de persoonlijke wensen van onze passagier. Voor de vliegers biedt de tablet een extra hulpmiddel voor de vluchtuitvoering.  Zo vindt er bijvoorbeeld snellere besluitvorming plaats doordat de vliegplannen eerder gedeeld kunnen worden. De volledige invoering van de iPads neemt enkele maanden in beslag. Dit najaar beschikken alle vliegers, (senior) pursers en senior cabin attendants van KLC over een iPad.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws