Amstelveen,
21
juli
2020
|
20:03
Europe/Amsterdam

KLM hervat na vijf maanden vluchten naar China

Samenvatting

Vandaag, dinsdag 21 juli, heeft KLM passagiersvluchten van Schiphol naar Shanghai hervat dankzij de versoepeling van de reisrestricties door de Chinese overheid. Dit is naast de vrachtluchtbrug die op 20 april van start is gegaan voor het vervoer van medische hulpgoederen.

De vluchten naar mainland China werden begin februari opgeschort in verband met COVID-19. KLM start nu met 1 vlucht per week naar Shanghai, die wordt uitgevoerd met een Boeing 777-300 en zowel op de heen- als de terugreis een stop maakt in Seoel (Zuid-Korea).

Met de heropening van de route Amsterdam-Shanghai benadrukt KLM het belang van de Chinese markt in haar netwerk. De warme banden waren reden voor de Economic Counselor Chinese Embassy, de heer Zhang Guosheng en KLM’s president-directeur Pieter Elbers om deze eerste vlucht uitgeleide te doen.

Foto's: De Economic Counselor Chinese Embassy, de heer Zhang Guosheng en president-directeur Pieter Elbers van KLM zwaaien op dinsdag 21 juli de eerste passagiersvlucht van KLM naar Shanghai uit.

De hervatting van de vluchten naar Shanghai zijn een voorzichtig maar positief teken van herstel en illustreert onze goede relatie met China en onze partners daar. KLM is het netwerk zorgvuldig aan het uitbreiden, zodat onze klanten zoveel mogelijk keuze hebben in bestemmingen. Dat we Shanghai nu weer kunnen aanbieden, is een belangrijke mijlpaal bij de moeizame wederopbouw van het KLM-routenetwerk in een moeilijke tijd. 
Pieter Elbers - KLM president-directeur & CEO

Extra hygiënemaatregelen

Uiteraard heeft KLM maatregelen getroffen om de vlucht zowel voor passagiers als medewerkers veilig uit te voeren. Zo zijn mondkapjes bij instappen en tijdens de vlucht verplicht, zijn er extra hygiënemiddelen aan boord zoals handgels en worden de toestellen van KLM extra schoongemaakt. De lucht aan boord wordt in hoog tempo ververst met behulp van HEPA-filters. Voor meer informatie over de hygiënemaatregelen aan boord, zie deze video: https://youtu.be/frPO6b58kcU

KLM voldoet uiteraard aan de strikte eisen die de Chinese overheid aan hervatting van de internationale vluchten stelt. Dit betekent dat passagiers online een gezondheidsverklaring moeten invullen en dat de temperatuur van passagiers wordt gecontroleerd. Ook worden de wc’s bijvoorbeeld extra vaak geïnspecteerd tijdens de vlucht. Verder zijn er zo min mogelijk contactmomenten tussen crew en passagiers, zodat er beperkte catering aanwezig is op deze vluchten.