18
mei
2017
|
12:38
Europe/Amsterdam

KLM en TUI Nederland breiden samenwerking fors uit

Samenvatting

Amstelveen, 17 mei 2017 - KLM en TUI Nederland breiden hun samenwerking fors uit. De organisaties gaan gezamenlijk optrekken om een aantal bestemmingen nog groter in de markt te zetten. Dat betekent dat op een aantal vluchtroutes de samenwerking wordt opgestart en op andere routes de bestaande vluchtcapaciteit in de samenwerking aanzienlijk wordt uitgebreid.

KLM is verheugd over de samenwerking. Harm Kreulen, Directeur KLM Nederland: “KLM wil haar leidende positie in zowel de zakelijke als vrijetijdmarkt verstevigen en waar mogelijk verder uitbouwen. Juist in de markt voor pakketreizen zijn daartoe mogelijkheden. Zeker in combinatie met de vele nieuwe bestemmingen die KLM het afgelopen jaar aan haar netwerk heeft toegevoegd. Een verdere samenwerking met een gevestigde, professionele en wereldwijd opererende partij als TUI ligt dan voor de hand. Samen zijn we in staat om de vrijetijdmarkt een mooi gevarieerd en scherp geprijsd product aan te bieden.”

Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: “Wij geloven sterk in deze uitbreiding van de samenwerking tussen KLM en TUI. Het bundelen van de krachten stelt ons in staat om verder te groeien met nieuwe bestemmingen en een ruimere stoelcapaciteit. Hiermee kunnen we onze reizigers een nog gevarieerder vakantieaanbod bieden.”

Van Mombasa en Mauritius tot tal van Europese steden
Met de samenwerking keert Kenia terug in het programma van TUI. Vanaf november wordt er drie keer per week met KLM naar Mombasa gevlogen, met een tussenstop op Nairobi. Daarnaast gaat TUI een behoorlijk aantal stoelen afnemen op alle non-stop vluchten die KLM vanaf november op Mauritius start. Drie dagen per week vliegt KLM met een 787 Dreamliner rechtstreeks naar Mauritius, waarmee TUI een directe vlucht heeft naar, onder andere, de eigen RIU hotels op dit paradijselijke eiland.

Eerder dit jaar werd Cartagena al als nieuwe KLM bestemming gelanceerd. Daar is deze winter ook San José in Costa Rica aan toegevoegd, onder het merk Kras biedt TUI er komende winter rondreizen aan. De samenwerking richt zich ook op verschillende Europese steden. KLM gaat participeren in de doorlopende TUI actie “Stad van de Maand” waarbij iedere maand een stedentrip naar een Europese stad wordt belicht.

Sint Maarten

TUI gaat vanaf komende winter stoppen met haar vluchten naar Sint Maarten. In samenwerking met KLM zal Sint Maarten echter gewoon voor pakketreizen op de kaart blijven staan voor de Nederlandse markt.