statement,
06
juli
2017
|
21:02
Europe/Amsterdam

KLM en cabinebonden blijven werken aan gemeenschappelijke oplossing

De cao-onderhandelingen tussen KLM, FNV Cabine en VNC zijn momenteel nog zonder resultaat, maar worden de komende maand voortgezet. Het doel is om samen afspraken te maken voor een betrokken en gezond cabinekorps en voor een gezonde toekomst van KLM.

Ondanks een constructieve houding van alle partijen, is er gisteren en vandaag nog geen akkoord bereikt. Het overleg tussen KLM en de cabinebonden draait om onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, cabinebemanningsamenstelling en werkdruk. Eén van de gezamenlijke doelen van het overleg is het terugdraaien van de -1CA maatregel per 1 september. De maatregel betekent dat op intercontinentale bestemmingen op de B777-200 met één cabinelid minder wordt gevlogen. KLM kondigde de maatregel af om productiviteit te verhogen en kosten te besparen, waardoor ze kan blijven investeren in klanten en product.

De -1CA maatregel is inmiddels teruggetrokken voor de twee zwaarste bestemmingen, maar er is meer tijd nodig om tot een alternatief te komen voor de overige bestemmingen. Het terugdraaien van de -1CA maatregel wordt daarom opgeschort tot 1 oktober. Of de maatregel dan daadwerkelijk teruggedraaid kan worden, is afhankelijk van het verdere verloop van de onderhandelingen.