05
april
2017
|
12:05
Europe/Amsterdam

KLM Cityhopper tekent overeenkomst met CityJet voor het zomerseizoen

Samenvatting

KLM en de Ierse regionale luchtvaartmaatschappij CityJet hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd voor vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Dit betekent een uitbreiding van de bestaande codesharingsovereenkomst tussen de maatschappijen met wetleasevluchten die namens KLM-dochteronderneming KLM Cityhopper worden uitgevoerd door CityJet.

Vanaf 15 mei leaset KLM Cityhopper twee Avro RJ85-toestellen van CityJet om iedere dag vier extra vluchten van Amsterdam naar London City uit te kunnen voeren. Hiermee komt het aantal KLM-vluchten op deze route uit op acht per dag, waarvan er vier worden uitgevoerd met de Embraer 190-toestellen van KLM Cityhopper en vier met de geleasete Avro RJ85-toestellen van CityJet. Ook gaat CityJet een een beperkt aantal bestaande vluchten naar Birmingham, Hamburg, Bordeaux en Belfast uitvoeren onder een KL-vluchtnummer.

KLM was al een codesharingspartner op CityJet-vluchten van Nederland naar London City Airport. Vanaf nu wordt de code van CityJet ook gebruikt op aansluitende vluchten die door KLM worden uitgevoerd tussen Amsterdam en London City, Manchester en Newcastle, waarmee CityJet haar aanbod vergroot.

Boet Kreiken, Managing Director van KLM Cityhopper zegt hierover het volgende: “KLM geeft de samenwerking met CityJet al jaren invulling door vluchten uit te voeren tussen Nederland en London City. Na acht jaar niet actief te zijn geweest op de route is KLM afgelopen februari weer begonnen met vluchten van Amsterdam naar London City Airport met onze Embraer 190-toestellen. Dit zijn momenteel vier vluchten per dag. Dankzij de nieuwe wetleaseovereenkomst met CityJet kunnen we meer vluchten naar London City aanbieden en zo het aanbod voor onze klanten uitbreiden.”

Cathal O’Connell, Chief Commercial Officer van CityJet: “Wij streven ernaar CityJet om te vormen tot een luchtvaartmaatschappij met een ruim aanbod aan zowel lijndiensten als wetleasevluchten namens andere maatschappijen. Deze nieuwe overeenkomst betekent een uitbreiding van het laatste segment, een uitbreiding die voortkomt uit onze jarenlange ervaring met het uitvoeren van vluchten naar London City Airport voor onze partners. Uiteraard blijven we naast de vluchten die we op de route London City-Amsterdam uitvoeren namens onze codesharingspartner KLM onze reguliere lijndiensten aanbieden tussen London City en Dublin, Antwerpen, Florence, Avignon en Toulon.”