Schiphol,
20
november
2019
|
10:20
Europe/Amsterdam

KLM Cityhopper plaatst order voor 21 nieuwe Embraers

Samenvatting

KLM Cityhopper heeft een definitieve order geplaatst voor 21 Embraers 195-E2 met een optie voor nog 14 toestellen. In juni had KLM Cityhopper al de intentie aangekondigd om deze 35 Embraers 195-E2 aan te kopen; maar toen was de verhouding 15 vaste bestellingen en een optie voor 20 toestellen. De vaste bestelling is dus met 6 toestellen verhoogd. De eerste Embraer 195-E2 zal in het eerste kwartaal van 2021 worden afgeleverd.

De Embraers 195-E2 krijgen aan boord 132 stoelen. Dat is 32 stoelen meer dan de Embraer 190, het grootste toestel binnen de huidige vloot van KLM Cityhopper. Zo kan KLM Cityhopper de groei in passagiers opvangen met hetzelfde aantal vluchten.

Betere klantbeleving

De nieuwe toestellen worden voorzien van de nieuwe Recaro stoelen. De stoelen zijn ergonomisch en zorgen voor meer beenruimte. Ze zijn lichter dan de huidige stoelen wat weer gunstig is voor het brandstofverbruik en de daarmee verminderde CO2-uitstoot. De rugleuning en hoofdsteun van de Businessclass stoelen zijn verstelbaar. Ook krijgen alle stoelen een usb-aansluiting en er komt wifi aan boord. De Recaro stoel wordt al gebruikt in de nieuwste 737-toestellen van KLM. De cabine is uitgerust met sfeerverlichting en nieuw vormgegeven bagagebakken waardoor er meer handbagage mee aan boord kan. Door op dit nieuwe toestel ook een derde Cabin Attendant aan boord te introduceren, verwacht KLM een optimale klantbeleving te kunnen bieden aan haar klanten.

Duurzaamheid

Ondanks de grotere capaciteit van deze nieuwe Embraers is dit toestel duurzamer en stiller dan zijn voorgangers. De E195-E2 verbruikt 9% minder brandstof per vlucht en geeft 31% minder CO2 uitstoot per passagier vergeleken met de E190. Ook is de Embraer 195-E2 48% stiller dan de Embraer 190. Het vervangen van oude door nieuwe toestellen draagt bij aan het Fly Responsibly initiatief van KLM.

Fly Responsibly

Met Fly Responsibly committeert KLM zich aan het creëren van een duurzamere toekomst voor de luchtvaart. Het omvat alles wat KLM doet en gaat doen, om de duurzaamheid van haar activiteiten te verbeteren. Maar alleen wanneer de hele sector samenwerkt, kan er echt vooruitgang worden geboekt. Met Fly Responsibly nodigt KLM daarom onder andere consumenten uit om voor CO2-compensatie te kiezen en bedrijven om zakelijke reizen te compenseren via het KLM Corporate BioFuel Programma.