Amstelveen,
03
oktober
2019
|
21:07
Europe/Amsterdam

KLM beloont ROC-leerlingen voor ideeën ter verduurzaming luchtvaart

Samenvatting

Vandaag gingen de deuren van een van de KLM-hangars op Schiphol open voor de eerste serie van totaal 65.000 bezoekers van de KLM100 Experiencedagen. Zo’n 1.500 leerlingen van ROC’s uit het hele land waren aanwezig.

De scholieren kregen een kijkje in de keuken van KLM. Bij KLM werken meer dan 30.000 mensen; het is maar liefst de 3e grootste werkgever van Nederland. Voor welke studie je ook kiest, met elk diploma kun je wel ergens terecht bij KLM. Deze leerlingen waren al eerder gevraagd na te denken over de vraag hoe vliegen er over 100 jaar uitziet, met als thema duurzaamheid. KLM’s President-directeur Pieter Elbers reikte niet één, maar twee prijzen uit, omdat de inzendingen gewoon te leuk waren.

De winnaars van de Aanmoedigingsprijs zijn Vince, Cas, Rowen en Teuntje van het ROC Tilburg. Zij maakten een voorstel om huidige vliegtuigsystemen over te zetten naar elektrische aandrijving; een grote stap richting verduurzaming van onze industrie. Dit is hun inzending:

De grote winnaars van de ‘KLM100 Take off pitch’ zijn Roos, Sam en Niels van Grafisch Museum Utrecht. Met hun inzending lieten ze het reizen van de toekomst zien met vluchten op waterstof. De leerlingen durfden buiten grenzen te denken, net zoals de eerste KLM’ers dat honderd jaar geleden ook deden. Ook zij durfden te pionieren. Dit is hun inzending: 

De winnaars van de aanmoedigingsprijsmogen mogen een dag meelopen bij KLM’s Engineering & Maintenance afdeling (de plek waar technici aan vliegtuigen werken) De winnaars krijgen een totaal verzorgde dagtrip voor 25 personen op Schiphol Oost. Dit is de compilatievideo van alle inzendingen: