21
april
2017
|
15:25
Europe/Amsterdam

Prestigieuze prijzen voor innovatief KLM

Samenvatting

Amstelveen 21 april 2017 - KLM heeft gisteravond de Grand SpinAward 2017 gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan de partij die het afgelopen jaar het meest heeft betekend voor het digitale landschap. De jury roemde in haar juryrapport ‘de onverschrokken houding ten aanzien van verandering en innovatie’.

Verleden week mocht KLM ook al verschillende prestigieuze prijzen in ontvangst nemen. Zowel een Customer Centric DNA Award als twee bronzen Lampen op de 50e editie van de ADCN Awards. En als kers op de taart is KLM genomineerd voor de Webby Awards, de Oscars van het internet. Op 25 april 2017 worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen worden uitgereikt op 15 mei 2017 in New York.

SpinAwards

Naast de Grand SpinAward nam KLM gisteravond nog vier SpinAwards in ontvangst. Ifly magazine won twee keer zilver, in de categorieën ‘website’ en ‘design’. En er was goud in de categorie ‘digital service idea’ en zilver in ‘innovatie’ voor KLM’s Messenger service.

Customer Centric DNA Awards

Op 13 april 2017 heeft KLM tijdens de Customer Centric DNA Awards uitreiking in Utrecht de prijs voor de meest klantgerichte organisatie in de categorie Public Transport in ontvangst genomen.

De CCDNA Awards geven inzicht in welke organisaties het meest klantgericht zijn. De winnaars bij CCDNA 2017 zijn bepaald door een benchmark studie waarin geen vakjury maar consumenten zelf aangeven hoe klantgericht bedrijven zijn.

ADCN Awards

Daarnaast is KLM op 13 april 2017 tweemaal in de prijzen gevallen tijdens de ADCN (Advertising/Design/Creativity/Netherlands) Awards uitreiking in Theater Carré in Amsterdam. KLM won de twee bronzen Lampen voor de campagnes ‘Bonding Buffet’ en ‘Nachtjeslampje’ in de categorie Advertising.

Bij deze 50e editie van de ACDN Awards waren er 229 nominaties die door de ADCN Vakjury en Ledenjury zijn bekeken. In totaal heeft ADCN één Grand Prix, zes gouden, 17 zilveren en 30 bronzen Lampen uitgereikt.