Amstelveen,
12
november
2013
|
17:20
Europe/Amsterdam

Intentieverklaring ‘Bioport for jet fuels in the Netherlands’

Samenvatting

KLM zet samen met de ministeries van Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken en Schiphol Group, SkyNRG, Neste Oil en het Havenbedrijf Rotterdam in op duurzame brandstof voor vliegtuigen.

Het op grote schaal gebruik maken van duurzame biokerosine zie ik als een grote doorbraak die nodig is om de luchtvaart te verduurzamen. Door zo een nieuwe exportmarkt te creëren kan Nederland zich ontwikkelen tot de ‘Bioport’ van Europa.
Wilma Mansveld, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu

Vandaag hebben deze partijen een intentieverklaring getekend gericht op het grootschalig gebruik van duurzame biokerosine. Tijdens de 5e innovatie-estafette kwamen vandaag top-onderzoekers en de meest innovatieve ondernemers van Nederland bij elkaar om samen actuele maatschappelijke vraagstukken te lijf te gaan. Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur & Milieu) noemt de estafette succesvol omdat de kennis en kunde ons samen brengt naar een duurzaam Nederland.

Akkoord biokerosine
Het is uniek voor de sector en voor de economie dat marktpartijen en overheid gezamenlijk de intentieverklaring ‘Bioport for jet fuels in the Netherlands’ hebben ondertekend. In de afgelopen jaren is aangetoond dat er veilig en duurzaam gevlogen kan worden op biokerosine. Nu is de tijd aangebroken voor de volgende stap: gezamenlijk opschaling van de productie, de levering en het gebruik van duurzame biokerosine. De luchtvaart groeit en de CO2-uitstoot dus ook.

Mansveld heeft vandaag samen met minister Henk Kamp (Economische Zaken), Camiel Eurlings (KLM), Jos Nijhuis (Schiphol Group), Dirk Kronemeijer (SkyNRG), Bart Leenders (Neste Oil) en Hans Smits (Havenbedrijf Rotterdam) de intentieverklaring getekend. Door gebruik te maken van biokerosine kan de CO2-uitstoot met 80 procent verminderen. Dat is goed voor het klimaat én voor de economie. Nederland heeft op dit gebied een koploperspositie. Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van duurzame biokerosine is dat Nederland minder afhankelijk wordt van schaarse, vervuilende fossiele brandstoffen.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release