Amstelveen,
01
oktober
2019
|
09:01
Europe/Amsterdam

HOLLAND HERALD VIERT KLM’S 100-JARIG JUBILEUM MET 3 VERSCHILLENDE COVERS

Ter ere van de 100ste verjaardag van KLM presenteert het iconische in-flight magazine Holland Herald een speciaal feestnummer met drie verschillende covers. De jubileumeditie, waarvan de covers zijn ontworpen door toonaangevende Nederlandse kunstenaars, is vanaf 26 september in alle KLM-vliegtuigen en business lounges te vinden. Tevens worden de covers geëxposeerd op Dutch Design Week die van 19 tot 27 oktober plaatsvindt in Eindhoven.

KLM en Hearst Create - verantwoordelijk voor het creatieve concept en de realisatie van Holland Herald – zetten het speciale coverproject samen met Dutch Design Week op. Ontwerpstudio RiveRoshan, kunstenaar Paco Raphael en grafisch ontwerper Suzanne Bakkum maakten allen een cover in een eigen, unieke stijl refererend aan de verjaardag van KLM, haar thuisbasis Amsterdam en Dutchness and aviation. Uiteraard zijn niet alleen de covers van de jubileumeditie van Holland Herald feestelijk, ook in het magazine zelf is flink uitgepakt. Zo schreef niemand minder dan Ronald Giphart een historisch kort verhaal over de eerste KLM-vlucht naar Bataviastad.

KLM’s media manager Daphne Hoogenboom: “We wilden in Holland Herald groots uitpakken om onze eeuw van bestaan te vieren. Ik vind dat dat uitstekend gelukt is met alle prachtige content die gemaakt is. Op deze manier kunnen we onze klanten aan boord echt een cadeautje geven. Dat we daarnaast met toonaangevende Nederlandse kunstenaars hebben kunnen werken voor de drie covers maakt het geheel extra feestelijk.”

Content Director Alexandra de Jong van Hearst Create over de extra dikke jubileumeditie van Holland Herald: ‘Voor de honderdste verjaardag van KLM wilden we iets bijzonders doen. Omdat het jubileum van KLM samenvalt met de Dutch Design Week in oktober, leek het ons een goed idee om een samenwerking aan te gaan en drie getalenteerde Nederlandse kunstenaars de opdracht te geven een KLM-cover te ontwerpen, die binnenkort ook op Dutch Design Week te bewonderen zijn. Verder hopen we natuurlijk vooral dat alle 2,9 miljoen passagiers die maandelijks met KLM reizen veel plezier en reisinspiratie uit deze editie van Holland Herald halen.’