Amstelveen,
21
juli
2022
|
12:48
Europe/Amsterdam

Gevolgen storing bagagesysteem Schiphol

Woensdag is er een storing geweest in de bagagesystemen van Schiphol. Deze storing heeft helaas tot gevolg gehad dat KLM woensdag een groot deel van de dag geen bagage kon verwerken. Hierdoor zijn duizenden koffers van onze passagiers achtergebleven in Amsterdam. Inmiddels is duidelijk dat de bagagesystemen weer werken.  

KLM heeft als gevolg hiervan preventief maatregelen genomen om te voorkomen dat passagiers verder gedupeerd raken. Die maatregel is dat transferpassagiers die vanaf een Europese bestemming naar Amsterdam reizen en vervolgens via Amsterdam verder reizen naar een andere Europese bestemming, donderdag alleen kunnen reizen met handbagage of hun vlucht om kunnen boeken.

Deze maatregel geldt nadrukkelijk alleen op donderdag 21 juli en voor onze transferklanten in Europa, dus alleen onze klanten die reizen vanaf Europese bestemmingen via Amsterdam. De maatregelen gelden nadrukkelijk niet voor passagiers die vertrekken vanuit Nederland. 

Dit besluit is genomen om met zo min mogelijk impact, zoveel mogelijk effect te sorteren. Het zorgt ervoor dat het aantal te verwerken koffers donderdag beheersbaar is en KLM vluchten donderdag voor haar klanten normaal kan laten verlopen. Het feit dat transferpassagiers in Europa donderdag alleen met handbagage kunnen reizen, geeft daarnaast ruimte om zoveel mogelijk koffers die woensdag achtergebleven zijn, op de vluchten van donderdag direct na te sturen aan passagiers. 

KLM vindt het extreem vervelend dat passagiers langer op hun koffers moeten wachten en dat bepaalde passagiers nu de dupe worden van deze problematiek. Passagiers die vragen hebben, kunnen voor meer informatie terecht op onze website.