Amstelveen,
16
september
2019
|
10:46
Europe/Amsterdam

Garcia schittert op zeer goed bezocht KLM Open

Samenvatting

Sergio Garcia heeft de 100ste editie van het KLM Open gewonnen op The International in Amsterdam. De Spanjaard speelde de hele week subliem golf en boekt met deze overwinning zijn 16de zege op de European Tour. Het is juist die ervaring en het geduld die ervoor zorgden dat Garcia uiteindelijk de trofee overhandigd kreeg uit handen van Pieter Elbers, president & CEO van KLM. 

Ervaring, talent en geduld

Pas met zijn laatste put en met een slag verschil verzekerde de meest succesvolle Ryder Cup-speler zich van de overwinning. Garcia meldde zich op zaterdag 14 september aan de top van het klassement. Hij deelde de leiding met de Engelsman Callum Shinkwin. Op zondag 15 september ging het duo samen van start in de laatste flight. Garcia begon sterk, maar Shinkwin bezweek niet. Met een dubbele bogey op de tiende hole verloor Shinkwin de aansluiting. Vervolgens wist Garcia met al zijn ervaring een aantal andere beduchte concurrenten nog net van zich af te houden en eindigde op -18. Het jonge Deense talent Nicolai Højgaard eindigde met -17 op een tweede plaats en de Engelsman Matt Wallace werd derde met -15.

Beste Nederlander Will Besseling

Will Besseling noteerde -11 en dat is goed voor een gedeelde zevende plaats in de ranglijst. Op de laatste dag van het KLM Open ging Besseling rond in 70 (-2). Dat leverde de sympathieke Noord-Hollander volgens eigen zeggen niet alleen een aanzienlijk geldbedrag op maar ook een betere bekendheid in Nederland.

Meer dan 50.000 toeschouwers

In vier dagen tijd hebben meer dan 50.000 mensen genoten van topgolf in prachtig Nederlands nazomerweer. Alle topgolfers waren vol lof over de uitdagende en zeer goed geprepareerde baan met een sterk deelnemersveld.

Beat the Pro niet meer weg te denken

Beat the Pro was ook dit jaar niet weg te denken. Het succesvolle initiatief is voor de jubileumeditie ook toegestaan op de laatste toernooidag. De eis voor deelname op deze zondag was vooraf ‘onder 18 jaar en onder handicap 18’. Over vier dagen hebben 170 deelnemers meegedaan. Tien winnaars versloegen de pro’s in een direct duel.

Over het KLM Open en de 100ste editie in 2019

De 100ste editie van het KLM Open werd van 12 tot en met 15 september 2019 gespeeld op golfbaan The International in Amsterdam. Het KLM Open wordt georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door titelsponsor KLM en partner ING Private Banking.