Amstelveen,
20
mei
2019
|
16:32
Europe/Amsterdam

FNV misbruikt KLM in een onderhandeling met Vereniging Nederlandse cateringorganisaties

Er lopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor de catering. Dit is een aangelegenheid van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (VENECA) en vakbonden. KLM is geen partij, maar ‘slechts’ een van de klanten.

Ondanks het feit dat KLM hierin geen partij is, vond FNV het nodig om vandaag met ongeveer 30 man voor de poort van KLM’s hoofdkantoor te ‘organizen’. De actievoerders wilden in Amstelveen een petitie aan het hoofd van HR aanbieden, om vervolgens naar het gebouw van KLM Catering Services (KLC) op Schiphol Noord door te rijden waar een delegatie klaar zat om de actievoerders te ontvangen.

Op het hoofdkantoor waren de actievoerders niet welkom. Het is immers onacceptabel dat KLM, als goede werkgever, in deze door de FNV wordt misbruikt in een onderhandeling waarin KLM geen partij vormt. KLM signaleert bij FNV een trend waarbij het landelijk profileren van de vakbond een doel op zich lijkt te zijn. Grote organisaties met goede naam -zoals KLM- worden gebruikt om media aandacht te genereren. Naar KLM’s mening is dit niet in het belang van haar leden en haar medewerkers.