Amstelveen,
29
november
2013
|
19:35
Europe/Amsterdam

Extra ondersteuning voor internationale ambities

Tien bedrijven geselecteerd voor Oranje Handelsmissiepakket

Samenvatting

Camiel Eurlings (KLM), Ralph Hamers (ING), Michaël van Straalen (MKB-Nederland) en Simon Smits (DG Buitenlandse Economische Betrekkingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken) hebben op vrijdagmiddag 29 november bekendgemaakt welke tien bedrijven dit jaar extra ondersteuning krijgen in hun internationale ambities.

Zij ontvangen een ‘Oranje Handelsmissiepakket’. Dit pakket biedt ondersteuning in de vorm van een volledig begeleide deelname aan officiële handelsmissies, een speciaal op maat te ontwikkelen handelsmissie of deelname aan internationale beurzen.

Het is de eerste keer dat tien middelgrote bedrijven een ‘Oranje Handelsmissiepakket’ ontvangen. Het Oranje Handelsmissiefonds, dat zich tot doel stelt om middelgrote bedrijven te inspireren en stimuleren om kansrijk te exporteren, zal vijf jaar lang elk jaar tien bedrijven selecteren. De ervaringen van deze tien bedrijven dienen ook als inspiratie voor andere ondernemers die internationale markten willen betreden.

 

De eerste tien geselecteerde ondernemingen zijn (in willekeurige volgorde):

 1. Inuteq
  De producten van Inuteq koelen het lichaam voor langere tijd op basis van verdamping, maar zonder het lichaam nat te maken. Inuteq levert inmiddels aan veel landen, maar het potentieel is zo groot dat alle hulp welkom is.
 2. Peeze
  Peeze brandt haar koffie in een eigen branderij in Arnhem. Ambitie is het leveren van koffie aan luxe hotels, ketens en restaurants in opkomende markten in de wereld. Met name Rusland, China en Japan.
 3. PathoFinder
  PathoFinder maakt het met nieuwe technologie mogelijk om tot 25 ziekteverwekkers tegelijk te detecteren. Via een distributeursnetwerk verkoopt het bedrijf zijn producten aan vooraanstaande ziekenhuizen in Europa. PathoFinder ziet kansen in China.
 4. Difrax
  Producten voor baby’s en kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Difrax is in meer dan 20 landen actief. De pijlen zijn nu gericht op de Verenigde Staten en China.
 5. Fleetshield
  Een bedrijf uit Vianen, gespecialiseerd in metamorfoses in o.a. openbare ruimtes, bussen, treinen en kantoorpanden, op basis van een aantal folies waarvoor Fleetshield in Europa de exclusieve rechten heeft. Fleetshield wil uitbreiden naar landen met veel treinen; Tsjechië en Oekraïne.
 6. StyleShoots
  Samen met TU Delft ontwikkelde StyleShoots een apparaat waarmee kleding eenvoudig kan worden gefotografeerd en toegevoegd aan bijvoorbeeld een webshop. Het bedrijf zoekt steun voor zijn internationale ambities.
 7. Spijkstaal
  Spijkstaal is gespecialiseerd in elektrische mobiliteit en wil uitbreiden in Europa. Hierbij richt het bedrijf zich op de automotive- en de luchtvaartindustrie.
 8. HeatMatrix Group
  HeatMatrix is een technisch bedrijf gespecialiseerd in het reduceren van CO2 en terugwinnen van restwarmte middels warmtewisselaars. HeatMatrix zet de eerste stappen in Oost-Europa en Azië
 9. Ojah
  Ojah maakt een nieuwe generatie vleesvervangers. Ojah levert al aan landen in Europa. Ze willen hun horizon verbreden naar het Midden-Oosten.
 10. DMI
  DataMining Innovations levert modems voor onder andere strooiwagens, sneeuwruimers en veegwagens en maakt data daarvoor intelligent beschikbaar.

 

Het Oranje Handelsmissiefonds is een gezamenlijk initiatief van ING, MKB-Nederland en KLM, ondersteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Oranje Handelsmissiefonds wil middelgrote bedrijven inspireren en stimuleren om kansrijk te exporteren. De tien ondernemers met het ‘Oranje Handelsmissiepakket’ zullen worden gevolgd en hun kennis, ervaringen en verhalen worden gedeeld op www.oranjehandelsmissiefonds.nl om zo weer een voorbeeld te kunnen zijn voor andere Nederlandse ondernemers.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release