Amstelveen,
30
januari
2015
|
11:59
Europe/Amsterdam

Erik Varwijk gaat KLM verlaten

Samenvatting

KLM heeft vandaag bekend gemaakt dat Erik Varwijk in goed overleg per 1 maart 2015 terugtreedt als directeur van KLM en Executive Vice President AIR FRANCE KLM Cargo. Sinds 2011 maakt Varwijk deel uit van de statutaire directie van KLM en sinds april 2013 is hij als EVP AIR FRANCE KLM Cargo verantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel cargo.

Ik heb besloten om mij niet beschikbaar te stellen voor herbenoeming na afloop van mijn huidige benoemingstermijn op 1 juli. Met het afronden van de strategische heroriëntatie van cargo is het tijd voor iets anders. Ik ben zeer dankbaar voor de vele fantastische jaren bij KLM, de kansen die het mij geboden heeft en de fijne samenwerking met vele uiteenlopende en gemotiveerde collega’s.
Erik Varwijk - EVP AIR FRANCE KLM Martinair Cargo
Namens de Raad van Commissarissen en Directie wil ik Erik bedanken voor de ruim 25 jaar dat hij zich heeft ingezet voor KLM. Hij heeft in de afgelopen jaren een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze e-commerce activiteiten, de succesvolle joint venture met Delta Airlines en de integratie van de commerciële activiteiten van Air France en KLM. Daarna heeft hij in zijn laatste functie van EVP AIR FRANCE KLM Cargo vorm gegeven aan de strategische heroriëntatie van dit bedrijfsonderdeel. Aangezien deze heroriëntatie in een nieuwe fase komt, is het nu het juiste moment om het leiderschap binnen AIR FRANCE KLM Cargo anders in te richten. Wij wensen Erik het allerbeste voor de toekomst.
Hans Smits - voorzitter Raad van Commissarissen

Over de opvolging van Erik Varwijk als EVP AIR FRANCE KLM Cargo volgt nader bericht.