17
mei
2018
|
15:52
Europe/Amsterdam

CSR rapport 2017

Samenvatting

Het nieuwe CSR-rapport is gepubliceerd. In dit digitale rapport staat hoe KLM en Air France in 2017 presteerden als het gaat om duurzaamheid. Hieronder enkele van de door KLM behaalde resultaten.

CO2-uitstoot met 16% verminderd
In 2017 is de CO2-uitstoot per passagier ten opzichte van 2011 met 16% verminderd. Voor de grond is dit zelfs 17%. We zijn goed op weg onze doelstelling te halen om in 2020 de CO2-uitstoot per passagier met 20% te verminderen ten opzichte van 2011.

561 vluchten met biofuel
KLM heette de TU Delft welkom als nieuwe partner in het Corporate Biofuel Programme. Mede dankzij deze partners worden alle vluchten vanaf Los Angeles gedeeltelijk met duurzame bio-kerosine uitgevoerd. In 2017 waren dat 561 vluchten.

Afval per passagier met 32% verminderd
Het afval per passagier dat van boord komt, is sinds 2011 verminderd met 32%. Hoe? Door maatregelen om het totale afval te verminderen en het gedeelte dat gerecycled kan worden te verhogen. Het doel is om de hoeveelheid restafval in 2025 met 50% te verminderen (ten opzichte van 2011). In totaal kent KLM 14 verschillende afvalstromen die worden verzameld voor recycling. Je kunt hierbij denken aan papier, metaal, glas, plastic, hout, kleding en elektrische apparatuur.

Nieuw CO2ZERO-project
In oktober is het herbebossingsinitiatief CO2OL Tropical Mix in Panama geselecteerd voor KLM’s CO2ZERO-compensatieservice. Naast de verschillende milieuvoordelen, bieden de activiteiten van het project bovendien langdurige werkgelegenheid en een duurzame inkomstenbron voor de lokale bevolking. Dit herbebossingsproject vervangt het Toyola Coalpot project in Ghana, dat ook een Gold Standard for the Global Goals-certificaat heeft.

We zien een toename in het aantal passagiers dat de CO2-uitstoot van hun vlucht compenseert. Ten opzichte van 2016 hebben zo’n 60.000 passagiers gecompenseerd, dat is een toename van 50%!

Bijzondere samenwerking
In 2017 ondertekende de overheid van Costa Rica en KLM een intentieverklaring om de mogelijkheden te onderzoeken om vanaf San Jose te vliegen met duurzame bio-kerosine. Er wordt een haalbaarheidsstudie gedaan naar de productie, certificering, distributie en financiering van duurzame luchtvaartbrandstof vanuit Costa Rica. Daarnaast worden ‘best-practices’ gedeeld en gezamenlijke projecten ontwikkeld. Wereldwijd is het de eerste keer dat een luchtvaartmaatschappij op deze manier samenwerkt met de overheid van een land.

Wings of Support
Er is een officiële samenwerkingsovereenkomst getekend met Wings of Support (WoS).WoS zet zich in voor duurzame verbetering van de kwaliteit van het leven van kinderen op KLM-bestemmingen. Vooral op het gebied van onderwijs, opvang en medische hulp. Wos wordt gerund door zo’n 90 KLM-vrijwilligers. KLM helpt bij het verder professionaliseren van de organisatie en helpt om de werkzaamheden van de stichting onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

Ga naar KLM Takes Care platform voor het complete rapport en om meer te lezen over KLM’s initiatieven op gebied van duurzaamheid.