Amstelveen,
19
maart
2020
|
21:19
Europe/Amsterdam

COVID-19: KLM doet er alles aan om zoveel mogelijk reizigers te repatriëren

Wereldwijd wordt door veel landen het reizen per passagiersvliegtuig beperkt. Als een land passagiers de toegang verbiedt, maar wel vluchten toestaat, zal KLM de komende dagen nog zoveel mogelijk vliegen conform schema om passagiers naar huis terug te brengen. Vanaf volgende week wordt het intercontinentale netwerk afgebouwd.

Wie al een KLM-boeking heeft en eerder naar huis wil, kan de reisdatum wijzigen via KLM.com en in de KLM-app in de Mijn Reis-omgeving, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Op social media en bij het customer contact center is het heel erg druk en krijgen repatriëringsvragen voorrang op andere vragen. Reizigers die zich bevinden op een bestemming waar KLM niet meer op mag vliegen, wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun ambassade of consulaat.

Terugkeertarieven

Reizigers zonder KLM-boeking die naar huis willen, kunnen gebruikmaken van speciale enkele reis-tarieven. Deze tarieven zijn beschikbaar voor zowel reizigers met de Nederlandse of Europese nationaliteit als personen die buiten Europa wonen en willen terugkeren. De voorwaarden staan op klm.com.

Afbouwen intercontinentale netwerk (onder voorbehoud van wijzigingen)

De volgende intercontinentale vluchten worden de komende tijd vooralsnog opgeschort in verband met de coronacrisis:

  • Laatste vlucht vanaf Schiphol op 19 maart: Miami;
  • Laatste vlucht vanaf Schiphol op 23 maart: Bengaluru;
  • Laatste vlucht vanaf Schiphol op 24 maart: Sint Maarten, Washington, San Francisco;
  • Laatste vlucht vanaf Schiphol op 25 maart: Kigali/Entebbe, Quito/Guyaquil, Montreal;
  • Laatste vlucht vanaf Schiphol op 26 maart: Havana, Bogota/Cartagena, Fortaleza, Vancouver;
  • Laatste vlucht vanaf Schiphol op 27 maart: Lagos, Kuala Lumpur/Jakarta;
  • Laatste vlucht vanaf Schiphol op 28 maart: Accra, Kaapstad, Kilimanjaro/Dar es Salaam, Aruba/Bonaire, Rio de Janeiro, Paramaribo, San José/Liberia, Mumbai.

De volgende intercontinentale vluchten blijven vooralsnog opgeschort in verband met de coronacrisis: Bahrain, Chengdu, Dammam, Edmonton, Hangzhou, Houston, Kuweit, Las Vegas, Minneapolis/St. Paul, Muscat, Xiamen.

De situatie verandert continu. Voor de actuele vluchtinformatie per bestemming, zie KLM.com of de KLM-app.