Amstelveen,
28
september
2013
|
09:00
Europe/Amsterdam

Chronisch zieken en gehandicapten op eendaagse vakantietrip naar Valencia

Een dag naar Valencia met de Rode Kruisvlucht van KLM

Samenvatting

Het Nederlandse Rode Kruis organiseert samen met de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) zaterdag 28 september de jaarlijkse dagtocht naar het Spaanse Valencia voor chronisch zieken en gehandicapten. De 69 gasten vliegen in één dag heen en weer en krijgen onder meer een korte sightseeing per bus door de stad en een excursie naar de Stad van Kunst en Wetenschappen. Voor veel gasten is deze trip een bijzondere ervaring, omdat een dag van huis of op vakantie voor hen niet vanzelfsprekend is.

Ook dit jaar werken onze crew en begeleiders graag mee om de gasten van het Rode Kruis een onvergetelijke dag in Valencia te bezorgen.
Camiel Eurlings, President-directeur van KLM
Voor de gasten die we vandaag meenemen is zelfstandig reizen onmogelijk geworden, sommige vliegen zelfs voor het eerst in hun leven. We wensen daarom onze gasten, hun begeleiders en natuurlijk ook de vrijwilligers een fantastische dag naar Valencia toe.
Suzanne Laszlo, plv directeur Rode Kruis

De Rode Kruisvlucht wordt dit jaar alweer voor de 43e keer georganiseerd. Speciaal voor deze dagtocht stelt KLM een volledig vliegtuig en bemanning ter beschikking.

Volgens Suzanne Laszlo, plaatsvervangend directeur van het Nederlandse Rode Kruis, is deze dagtocht naar Spanje een unieke ervaring voor de vakantiegangers.

Het Nederlandse Rode Kruis
Het Nederlandse Rode Kruis verzorgt al jaren speciale vakanties voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Deze vakanties worden mede mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers. Ook naar Valencia gaat een groep van ruim 35 Rode Kruis vrijwilligers mee, waaronder twee artsen en zes verpleegkundigen. Zij kunnen de gasten tijdens de dagtocht de juiste zorg bieden en zo de dag tot een onvergetelijke ervaring maken.

De reis gaat dit jaar voor de derde keer naar Valencia. Eerdere reisden de Rode Kruis-gasten naar onder andere Orlando, Wenen, Mallorca, Praag, Dublin en Parijs.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release