Amstelveen,
20
september
2014
|
09:33
Europe/Amsterdam

Chronisch zieken en gehandicapten op eendaagse vakantietrip naar Valencia.

Een dag naar Valencia met de Rode Kruisvlucht van KLM

Samenvatting

Het Nederlandse Rode Kruis organiseert samen met de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) zaterdag 20 september de jaarlijkse dagtocht naar het Spaanse Valencia voor chronisch zieken en gehandicapten.

Ieder jaar werken onze crew en begeleiders graag mee aan deze bijzondere vlucht. Het is immers dankbaar om elke keer weer andere gasten van het Rode Kruis een onvergetelijke dag in Valencia te bezorgen.
Camiel Eurlings, President- Directeur van KLM
Dankzij de bijdrage van KLM kunnen we deze mooie traditie voortzetten en kunnen gasten voor wie zelfstandig reizen vaak onmogelijk is, een bijzondere dag beleven.We wensen daarom onze gasten, hun begeleiders en natuurlijk ook de vrijwilligers een fantastische dag in Valencia.
Gijs de Vries, directeur van het Nederlandse Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis organiseert samen met de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) zaterdag 20 september de jaarlijkse dagtocht naar het Spaanse Valencia voor chronisch zieken en gehandicapten. De 59 gasten vliegen in één dag heen en weer en krijgen onder meer wandeling door het centrum van de stad onder begeleiding van een gids en een uitgebreide lunch. Voor veel gasten is deze trip een bijzondere ervaring, omdat een dag van huis of op vakantie voor hen niet vanzelfsprekend is.

De Rode Kruisvlucht wordt dit jaar alweer voor de 44e keer georganiseerd. Speciaal voor deze dagtocht stelt KLM een volledig vliegtuig en bemanning ter beschikking.

Het Nederlandse Rode Kruis
Het Nederlandse Rode Kruis verzorgt al jaren speciale vakanties voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Deze vakanties worden mede mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers. Ook naar Valencia gaat een groep van ruim 35 Rode Kruis vrijwilligers mee, waaronder twee artsen en zes verpleegkundigen. Zij kunnen de gasten tijdens de dagtocht de juiste zorg bieden en zo de dag tot een onvergetelijke ervaring maken. Samen met de bemanning en pers zijn er totaal 108 personen aan boord.

De reis gaat dit jaar voor de vierde keer naar Valencia. Eerdere reisden de Rode Kruis-gasten naar onder andere Orlando, Wenen, Mallorca, Praag, Dublin en Parijs.