Amstelveen,
18
maart
2020
|
08:49
Europe/Amsterdam

COVID-19: Chinese airline partners KLM schieten te hulp

KLM heeft drie Chinese airline partners in China; China Eastern Airlines, China Southern Airlines en Xiamen Airlines. Deze schieten nu KLM en Nederland genereus te hulp en doneren vele tienduizenden mondkapjes en handschoenen aan KLM in onze strijd tegen het coronavirus. Gezien de tekorten in de Nederlandse ziekenhuizen helpt KLM op haar beurt het Erasmus MC te Rotterdam en andere Nederlandse zorginstellingen hier weer mee.

Vanmorgen in alle vroegte kwam op Schiphol met een toestel van Xiamen Airlines de eerste zending aan. KLM President & CEO Pieter Elbers nam deze eerste zending, namens het personeel van de drie Chinese luchtvaartmaatschappijen, aan van in totaal ongeveer 90.000 mondkapjes en 50.000 handschoenen. Verder waren ook Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van Erasmus MC en tevens voorzitter van het bestuur van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en Brinio Veldhuijzen van Zanten van KLM Health Services erbij.

KLM heeft afgelopen twintig jaar een breed routenetwerk en heel nauwe relaties opgebouwd in China. Wekelijks gingen er voor het uitbreken van de coronacrisis 59 vluchten van KLM en partners van Schiphol naar het vasteland van China. Dit soort leveringen onderstreept het grote belang van luchtverbindingen in het algemeen en die met China in het bijzonder. Dit soort medisch materiaal kan alleen per vliegtuig zo snel en efficient naar de andere kant van de wereld worden vervoerd. En in een tijd van schaarste en hulpbehoevendheid is dit ontzettend belangrijk.

Dit is hele mooie en zeer welkome hulp van onze Chinese partners China Eastern Airlines, China Southern Airlines en Xiamen Airlines. Deze hulp van onze Chinese vrienden laat zien hoe nauw China, Nederland en KLM met elkaar verbonden zijn. Het zijn ontzettend moeilijke tijden voor ons land en ons bedrijf dus zijn we heel blij met deze hulp voor KLM en voor Nederland. Nog geen twee maanden geleden hebben wij als KLM aan China een donatie gedaan en nu worden wij zo geweldig en genereus geholpen. Dat voelt heel goed.
KLM President & CEO Pieter Elbers

De LNAZ coordineert namens alle Nederlandse zorginstellingen de bevoorrading van persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgpersoneel tijdens de Corona uitbraak.

Deze donatie dankzij KLM helpt alle Nederlandse zorginstellingen op een cruciaal moment in de opvang van Nederlandse patienten. Daar zijn we deze Chinese partners van KLM enorm dankbaar voor. 
Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter Erasmus MC