Amstelveen,
18
december
2020
|
16:58
Europe/Amsterdam

Benoemingen in KLM Executive Team per 1 maart

Samenvatting

Aart Slagt is benoemd tot Executive Vice President Information Services & CIO. Hij volgt daarmee Eelco van Asch op die overstapt naar de NS.

Miriam Kartman is benoemd tot Executive Vice President Human Resources & Industrial Relations en volgt Aart Slagt op.

Paul Terstegge is benoemd tot Executive Vice President Inflight Services, volgt Miriam Kartman op en zal daarmee tevens toetreden tot het KLM Executive Team.

Aart heeft vanaf 2009 meerdere posities binnen HR vervuld, waarvan sinds 2013 de functie van EVP HR & IR. Vóór zijn periode bij HR heeft hij verschillende leidinggevende posities gehad binnen OCC, Flight Operations en als VP Fleet Services. Binnen HR heeft hij o.a. met zijn team de digitale transformatie vormgegeven. Zijn technische achtergrond, jarenlange HR-ervaring, sterke analytische vermogen en airline kennis zal Aart nu onder andere aanwenden om Data & Technology bij KLM een belangrijke stap verder te brengen.

Miriam is haar carrière bij KLM gestart bij HR, als HR-verantwoordelijke in verschillende divisies en als VP Industrial Relations. In 2009 maakte zij de overstap naar de lijn als SVP Operations Control en sinds 2015 als EVP Inflight Services. Met haar brede ervaring bij KLM in combinatie met haar sterke interpersoonlijke vaardigheden kan Miriam met HR voortbouwen op het goede werk van Aart de afgelopen jaren en tegelijk de nieuwe uitdagingen als gevolg van de COVID-19 crisis helpen het hoofd te bieden.

Hiermee blijven Miriam en Aart belangrijke spelers in het Executive Team.

Paul is zijn carrière bij KLM gestart als Management Trainee en heeft daarna leidinggegeven bij Passenger Services op Schiphol. Aansluitend heeft hij o.a. bij Revenue Management gewerkt en een aantal jaren in Parijs. Voor de Commerciële Organisatie heeft hij in Istanbul en Stockholm gewerkt. Sinds begin dit jaar is hij terug in Nederland en is hij verantwoordelijk voor Offer Innovatie. Met zijn internationale achtergrond, klantgerichtheid en zijn intrinsieke motivatie voor het onderwerp duurzaamheid is Paul een waardevolle aanvulling in het Executive Team en kan hij deze ervaring aanwenden binnen Inflight Services.

Profile photo of Aart Slagt Mik1Terstegge 2020

Vlnr: Aart Slagt, Miriam Kartman en Paul Terstegge

Ik ben heel blij met de benoemingen van deze collega’s. Hiermee is het KLM leiderschapsteam in 2021 weer klaar en gereed om de schouders eronder te zetten. Gereed om gezamenlijk het KLM-herstructureringsplan “van meer naar beter” uit te voeren en KLM weer op te bouwen tot het gezonde bedrijf wat het was voor COVID-19. Ik wens Aart, Miriam en Paul alle succes toe in hun nieuwe functies en zie uit naar de samenwerking in deze nieuwe rollen met hen.
Pieter Elbers, president-directeur KLM