Amstelveen,
12
december
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

Bas Brouns volgt Erik Swelheim op als CFO van KLM

Samenvatting

KLM maakt vandaag de voorgenomen benoeming bekend van Bas Brouns per 24 april 2024 als Chief Financial Officer (CFO) en lid van de directie van KLM. Hij is daarmee de beoogde opvolger van Erik Swelheim, die na 12 jaar als CFO bij het aflopen van zijn mandaat tijdens de aandeelhoudersvergadering in 2024 zal terugtreden. Bas (52) is op dit moment Senior Vice President Corporate Controller bij KLM. Hij werkt bijna 27 jaar bij KLM in verschillende financiële functies.

We zijn heel blij dat we iemand binnen KLM kunnen voordragen voor deze belangrijke post. Bas is een zeer ervaren en bevlogen professional die bij KLM zowel Finance & Treasury als Controlling heeft geleid. Ik feliciteer hem van harte met deze benoeming en wens hem veel succes in zijn nieuwe rol. Graag bedank ik Erik. Hij heeft gedurende drie termijnen als CFO een essentiële rol gespeeld in de KLM-directie en heeft op indrukwekkende wijze de financiële strategie van de KLM vormgegeven.

Cees 't Hart, Voorzitter van de Raad van Commissarissen KLM

Namens alle KLM-collega’s wil ik Erik graag enorm bedanken voor zijn grote inzet in de 20 jaar die hij voor ons bedrijf heeft gewerkt. Erik had als CFO een cruciale rol binnen onze directie in talloze belangrijke ontwikkelingen rond KLM en de luchtvaart, waarvan de COVID-crisis wellicht de meest ingrijpende was. Mede dankzij Eriks inzet en betrokkenheid staat KLM weer op eigen benen. Ik wens hem alle goeds voor de toekomst. In Bas hebben wij een waardige opvolger gevonden. Met zijn brede KLM-kennis en ervaring kijk ik uit naar onze samenwerking.

Marjan Rintel, president-directeur KLM

Ik ben enorm trots op wat we in al die jaren samen hebben bereikt en hoe we als team de zeer lastige Covid-periode zijn doorgekomen. Er staat een sterk financieel team en de financiële positie van KLM is grotendeels hersteld. Ik ben enorm verheugd dat mijn opvolger uit ons eigen team komt. Door mijn jarenlange samenwerking met Bas heb ik er alle vertrouwen in dat hij het fantastisch zal doen.

Erik Swelheim, Chief Financial Officer KLM

De voorgenomen benoeming van Bas is van positief advies voorzien door de KLM Ondernemingsraad. Uitgaande van instemming van de aandeelhoudersvergadering ziet de KLM-directie er vanaf 24 april 2024 als volgt uit: Marjan Rintel (President-Directeur), Bas Brouns (CFO), Maarten Stienen (COO), Miriam Kartman (CPO) en Barry ter Voert (CXO, business development).