Amstelveen,
27
november
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

All Stars brengen voetbal naar Zuid-Afrika

Samenvatting

Met een speciale KLM-voetbal vertrokken vier leden van het All Star team van The HollandBelgium Bid vanochtend naar Zuid-Afrika. Ruud Gullit, Arthur Numan, Aron Winter en Pierre van Hooijdonk zullen daar deelnemen aan verschillende evenementen die de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor het Wereldkampioenschap voetbal 2018/2022 organiseert. Een clinic voor schoolkinderen, georganiseerd door KLM als officieel partner van The HollandBelgium Bid, is er daar één van.

De voetballers vinden het belangrijk dat het WK voetbal naar Nederland en België komt. “Dat is goed voor het sportieve klimaat en voor de sport”, aldus een enthousiaste Pierre van Hooijdonk. KLM wil talent stimuleren en ondersteunt daarvoor educatieve en sportieve activiteiten voor de jeugd. Om The HollandBelgium Bid extra kracht bij te zetten, organiseert KLM op 3 december in Kaapstad een voetbalclinic die verzorgd wordt door leden van het All Star team. De clinic is bedoeld voor kinderen van twee scholen in Kaapstad. 

“In Kaapstad gaan we kinderen voetballes geven. Dat is leuk en spannend. Niet alleen voor de kinderen, ook voor ons,” vindt Ruud Gullit. “Het is heel inspirerend om te zien hoe organisaties zoals KLM zich inspannen voor de sport. Dat doet ons goed.”

Het All Star team van The HollandBelgium Bid kreeg vlak voor het vertrek een KLM-voetbal overhandigd. Die voetbal nemen ze mee naar Kaapstad. KLM verbindt mensen. Dat doet sport ook.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws