Amstelveen,
08
december
2020
|
09:31
Europe/Amsterdam

Air France KLM Martinair Cargo introduceert Cargo SAF Programme

Structurele samenwerking met vrachtklanten voor meer Sustainable Aviation Fuel

Samenvatting

Vandaag introduceert Air France KLM Martinair (AFKLMP) Cargo het Cargo SAF Programme waarmee klanten - expediteurs en verladers - CO₂-uitstoot van zendingen kunnen verminderen. Door deel te nemen aan dit programma investeren zij in de ontwikkeling en het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF) en dragen zo bij aan een schonere toekomst van het luchtvrachtvervoer. Het is het eerste programma binnen de cargosector waarmee op dit gebied structureel door een luchtvaartmaatschappij en haar klanten wordt samengewerkt.

Het is 8 jaar geleden dat we het KLM Corporate Biofuel Programme introduceerden en sindsdien bouwen we met een aantal klanten gestaag aan een emissieloze toekomst. Ik ben er trots op dat we nu ook onze vrachtklanten eenzelfde, structurele samenwerking kunnen aanbieden. Met Fly Responsibly dat KLM vorig jaar introduceerde, committeren we ons aan het creëren van een duurzamere toekomst voor de luchtvaart. Maar alleen wanneer de hele sector samenwerkt, kan er echt vooruitgang worden geboekt. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europees en wereldwijd verband. De bouw van een SAF-fabriek, de deelname aan Actieagenda Trein en Luchtvaart en de coalitie Clean Skies for Tomorrow zijn daar goede voorbeelden van.

COVID-19 doet niets af aan onze ambities en inspanningen op het gebied van verduurzamen. Sterker nog, de ingezette weg zal worden versneld. De verjonging van de vloot blijft doorgaan en onze ambities op het gebied van emissies en duurzame brandstof zijn aangescherpt. We nodigen onze zakelijke klanten en die van de cargodivisie van harte uit om samen met ons het voortouw te nemen in de ontwikkeling van SAF.
Pieter Elbers - President-directeur KLM

Voor meer informatie, klik hier.