Amstelveen,
29
augustus
2019
|
15:46
Europe/Amsterdam

AI-startup Aiir krijgt half miljoen voor ontwikkeling slimme inspectiesoftware vliegtuigmotoren

Samenvatting

Het Mainport Innovation Fund II (MIF II) is een initiatief van KLM, Schiphol, TU Delft, NS en Haven Amsterdam, in samenwerking met fondsbeheerder NBI Investors. Het fonds richt zich op het versnellen van innovaties in de logistiek, luchtvaart en het transport. KLM heeft sinds de start van MIF I in 2009 al in 17 start ups geïnvesteerd. Voor de luchtvaartmaatschappij is het belangrijk om nauw samen te werken met veelbelovende start ups om zo voorop te blijven lopen op het gebied van innovatie.

Het onderhoud van vliegtuigmotoren is voor een groot deel afhankelijk van mensenwerk. De monteur inspecteert elk onderdeel, noteert eventuele schades handmatig en zet daar een aanbeveling bij. Aiir Innovations is bezig software te ontwikkelen die de monteurs kunnen gebruiken voor de detectie van afwijkingen, zoals scheuren en deuken bij zogenoemde borescope inspecties voor vliegtuigmotoren.

Zie het als een assistent met een extra paar digitale ogen die videobeelden en afbeeldingen razendsnel analyseert. En alle informatie wordt meteen verwerkt in een digitaal rapport
mede-oprichter Bart Vredebregt.

Tijd besparen

De software verhoogt zo de productiviteit van de inspectie, zodat de monteur zich kan richten op de beoordeling van de schades. De software krijgt een signalerende functie en is zelflerend. Onderhoudsteams besparen op deze manier veel tijd.

Nu al kunnen we een volledige borescope-inspectie inkorten van 16 naar zo'n 12 uur. Maar dat is nog maar het begin. Over vier tot zes jaar verwachten we dat een volledige borescope-inspectie in nog maar 20% van de huidige inspectietijd kan worden verricht.
Bart Vredebregt

Samenwerking met KLM

De oprichters van Aiir Innovations kennen elkaar van hun master Artificial Intelligence (AI) aan de Universiteit van Amsterdam. Als onderdeel van een onderzoeksproject nodigde KLM hen drie jaar geleden uit om oplossingen met kunstmatige intelligentie te bedenken voor het uitvoeren van borescope-inspecties.

KLM speelt sowieso een belangrijke rol in de ontwikkeling van de nieuwe software. Zo heeft het team van Aiir Innovations de afgelopen drie jaar veel met ingenieurs en monteurs op de werkvloer van KLM kunnen samenwerken. Eerder dit jaar tekende KLM Engineering & Maintenance nog een overeenkomst van vijf jaar. De launching customer helpt de startup bovendien met data en connecties uit het eigen netwerk.

Meer werkplezier, betere inspectie

Onze monteurs ervaren het werken met de software als erg plezierig. Dankzij het digitale rapport zijn ze minder tijd kwijt aan administratie. Dit verbetert niet alleen de manier van documenteren, het verhoogt ook het werkplezier.
Paul Chün, Vice President KLM Engine Services.
KLM stelt de hoogst mogelijke eisen aan vliegtuigonderhoud. Deze software helpt de kwaliteit verder te verhogen en draagt daardoor bij aan de veiligheid in de lucht
Erik Swelheim, Managing Director en Chief Financial Officer KLM

Uitbreiding naar buitenland

Behalve met KLM draait Aiir Innovations ook al een aantal pilots met onderhoudspartijen uit Europa. Dat moeten er de komende jaren nog veel meer worden. "De investering van een half miljoen euro gebruiken we dan ook om verder uit te breiden naar het buitenland. Daarvoor moeten we een professionele sales-organisatie optuigen", aldus Vredebregt. Ook wil het bedrijf de financiering gebruiken om het product de komende jaren verder te verbeteren, zodat inspecties nóg beter en sneller kunnen.

Een andere uitdaging voor de komende jaren wordt het verkrijgen van certificering, die we nodig hebben bij een volgende versie van ons product. De wet- en regelgeving in de luchtvaart is terecht heel streng. Willen we onze kunstmatige intelligentie grootschalig gaan inzetten, moeten we aan alle eisen voldoen.

Mainport Innovation Fund II

Mainport Innovation Fund II is een initiatief van Schiphol, KLM, TU Delft, NS en Haven Amsterdam, in samenwerking met fondsbeheerder NBI Investors. Het fonds richt zich op het versnellen van innovaties in de logistiek, luchtvaart en het transport. "Het betreft hier een perfect voorbeeld van hoe een grote corporate als KLM met een startup kan samenwerken om innovatie te bewerkstelligen. Bovendien bestaat het team uit vijf intelligente en zeer ambitieuze ondernemers die het in zich hebben om hier een succes van te maken. Die combinatie maakt dat deze startup bij uitstek past in ons fonds”, aldus Thijs Gitmans, fondsmanager van MIF II.

Het betreft hier een perfect voorbeeld van hoe een grote corporate als KLM met een startup kan samenwerken om innovatie te bewerkstelligen. Bovendien bestaat het team uit vijf intelligente en zeer ambitieuze ondernemers die het in zich hebben om hier een succes van te maken. Die combinatie maakt dat deze startup bij uitstek past in ons fonds.
Thijs Gitmans, fondsmanager van MIF II