Amstelveen,
03
februari
2020
|
10:42
Europe/Amsterdam

Nieuwe Madurodam-attractie The Flying Dutchman eerbetoon aan pioniersgeest KLM

The Flying Dutchman, dat is de naam van de nieuwste attractie in Madurodam. De ‘flight experience’ in een levensgroot vliegtuig (18 meter lang, 30 meter breed), een volledig gerestaureerde Douglas DC-3, is een eerbetoon aan de pioniersgeest van de 100-jarige KLM. De eerste (test)vluchten van de Flying Dutchman, de zesde attractie van Madurodam, staan voor het publiek gepland in juni 2020.

Tegen die tijd is ruim anderhalf jaar geïnvesteerd in de restauratie en transformatie van het toestel tot één van de laatste iconische zilveren vliegtuigen die Nederland nog rijk is. De attractienaam ‘The Flying Dutchman’ prijkte in het verleden groots op de zijkant van de vloot van KLM en is dan ook een voor de hand liggende keuze.

Grootste attractie ooit

Met een investering van 3,5 miljoen euro is The Flying Dutchman de grootste attractie in de geschiedenis van Madurodam. Het vliegtuig, dat in oktober 2018 vanuit Florida naar Den Haag over land en zee werd ‘ingevlogen’, wordt momenteel voorzien van een breed scala aan showtechnieken.

Joris van Dijk, Algemeen Directeur van Madurodam: “Een attractie van deze omvang doet een enorm beroep op de kennis en kunde van onze vakmensen, op een schaal die wij nooit eerder hebben toegepast, namelijk 1:1. Alles in het vliegtuig wordt bovendien volledig op maat gemaakt. In dat opzicht is The Flying Dutchman ook een bewijs van onze eigen pioniersgeest en vooruitgangsdenken: met dank aan alle technologie aan boord bieden we bezoekers straks een unieke Dakota-experience!”

KLM-vlucht die verder gaat dan vliegen

Bezoekers maken in de levensgrote DC-3 een vlucht door tijd en ruimte, die verder gaat dan vliegen, en waarin de pioniersgeest die ons land groot heeft gemaakt, centraal staan. KLM, met in de beginjaren de vooruitstrevende Albert Plesman aan het roer, is daar een mooi voorbeeld van.

Een uniek en innovatief eerbetoon aan het 100-jarig jubileum van KLM. Verleden en toekomst komen samen in deze prachtige experience!

 
Frank Houben, Delegate to the Board, KLM