Amstelveen,
21
juni
2014
|
20:00
Europe/Amsterdam

KLM vliegt Hoogvliegers boven Nederland rond met MD-11

Samenvatting

Vandaag heeft Stichting Hoogvliegers samen met KLM een rondvlucht boven Nederland georganiseerd vanaf de Luchtmachtdagen op vliegbasis Gilze-Rijen. De vijftig kinderen en hun ouders vlogen samen met astronaut André Kuipers een rondje boven Nederland, waarna zij weer zijn geland op Schiphol.

Twintig kinderen met een auditieve of communicatieve beperking kwamen van school De Spreekhoorn uit Breda en van het academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie de Bascule vlogen dertig kinderen mee. De Bascule biedt vanuit diverse behandellocaties in de regio Amsterdam en Hilversum specialistische psychiatrische behandelingen voor kinderen, jongeren en gezinnen. Met elkaar beleefden ze een groot avontuur aan boord van KLM’s MD-11. Na afloop van de rondvlucht is het vliegtuig door de luchthavenbrandweer op bijzondere wijze welkom geheten op Schiphol en mochten de kinderen nog een kijkje in de cockpit nemen.

MD-11
In oktober 2014 neemt KLM afscheid van de laatste MD-11, dit is een afsluiting van een bijzonder tijdperk. KLM heeft de laatste jaren geïnvesteerd in een moderne, zuinige en duurzame vloot en daar past de MD-11 niet meer in. In 2015 vervangt KLM de MD-11 door de Boeing 787-9 Dreamliner, en tot die tijd door de Airbus A330 en de Boeing 777.

Stichting Hoogvliegers
Stichting Hoogvliegers stuurt zieke en gehandicapte kinderen tussen de 6 en 17 jaar de lucht in. Een meer dan geweldig avontuur. De afgelopen jaren konden duizenden kinderen er dankzij Stichting Hoogvliegers letterlijk en figuurlijk even tussenuit vliegen. Voor één dag niet ziek - maar een échte piloot!