Amstelveen,
23
september
2014
|
16:02
Europe/Amsterdam

KLM start met Lost & Found service

Samenvatting

KLM biedt een unieke Lost & Found service op Amsterdam Airport Schiphol. Een speciaal team zorgt ervoor dat aan boord of op de luchthaven gevonden spullen zo snel mogelijk bij de rechtmatige eigenaren teruggebracht worden.

KLM ontvangt wekelijks 40.000 vragen via social media. Een van de meest gestelde vragen gaat over het terugkrijgen van verloren bezittingen. Dit inspireerde KLM tot het aanstellen van een speciaal Lost & Found team. Het team gebruikt alle beschikbare informatie zoals stoelnummer, telefoonnummer en openbare social media gegevens om passagiers met hun persoonlijke eigendommen te herenigen.

 

Vaak slaagt het KLM Lost & Found team erin om passagiers te verrassen met het terugbrengen van bezittingen die men zelfs nog niet gemist had. Ondanks de uitdaging om de rechtmatige eigenaren te lokaliseren, laten de eerste resultaten zien dat het team meer dan 80 procent van de gevonden spullen bij de eigenaar terug kan bezorgen.

 

Om duidelijk te maken hoe ver het KLM Lost & Found team gaat in het terugbezorgen van verloren spullen, heeft KLM een video gemaakt