Amstelveen,
16
juli
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

KLM biedt als eerste service via LinkedIn

Samenvatting

Vanaf vandaag biedt KLM 24/7-service via LinkedIn. Klanten kunnen via LinkedIn bij KLM terecht met algemene en vluchtgerelateerde vragen over onderwerpen als stoelreserveringen, het omboeken van een ticket of het vervoer van extra bagage. KLM is de eerste ter wereld die via dit zakelijke sociale netwerk klantenservice aanbiedt.

Na Facebook, Twitter en VKontakte is de toevoeging van onze service via LinkedIn in lijn met KLM’s strategie om te zijn waar onze klanten zijn. LinkedIn wordt gebruikt door zakenmensen van over de hele wereld en velen van hen vliegen regelmatig. Daarom is LinkedIn een interessant platform voor KLM.
Martijn van der Zee, Senior Vice President E-Commerce AIR FRANCE KLM

De inmiddels ruim 70.000 volgers van KLM op LinkedIn worden via zakelijke blogs en posts op de hoogte gehouden van vacatures en productinformatie en van het laatste nieuws over het bedrijf. Door de nieuwe dienstverlening via LinkedIn biedt KLM haar klanten een nog betere service.

KLM heeft meer dan tien miljoen vrienden en volgers op haar social media kanalen. KLM wordt meer dan 35.000 keer per week op social media vermeld, waarvan circa 4.500 keer in vragen die dag en nacht door 130 servicemedewerkers worden behandeld. Klanten kunnen contact opnemen met KLM in een van de volgende tien talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Frans, Noors, Russisch en Japans.