Amstelveen,
08
oktober
2013
|
17:31
Europe/Amsterdam

Beste Werkgevers 2013 bekend

Ontknoping grootste werkgeversonderzoek van Nederland

Samenvatting

Op dinsdagmiddag 8 oktober hebben Effectory en Intermediair de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2013 bekend gemaakt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. KLM Royal Dutch Airlines (categorie meer dan 1000 medewerkers) en URENCO Nederland (minder dan 1000 medewerkers) scoorden het hoogst op werkgeverschap en mogen zich een jaar lang de Beste Werkgevers van 2013 noemen. Scania en Nedmag Industries vielen in de prijzen in de categorie ‘Grootste stijger in tevredenheid’.

De tevredenheid van onze medewerkers is voor ons van groot belang. We zijn ons ervan bewust dat tevreden en betrokken medewerkers meer gemotiveerd zijn om een stapje extra voor onze klanten te zetten. We vormen samen ‘de blauwe familie’, medewerkers hoor je altijd vol trots vertellen dat ze hier werken. En het is toch ook indrukwekkend als je je eigen vliegtuigen ziet opstijgen? Daar doen we het samen allemaal voor.’
Aart Slagt, HR directeur van KLM
De winst voor URENCO zit bij de ontwikkeling van onze mensen. Er zijn veel mogelijkheden voor opleidingen, zodat medewerkers de kans krijgen zich te blijven ontwikkelen. Ook doen we volop aan sociale innovatie. Bij workshops schakelen we bijvoorbeeld niet alleen externe docenten in, maar zetten we ook iemand uit ons eigen bedrijf voor de groep als docent. Dat is kostentechnisch slim, maar versterkt ook de boodschap en verhoogt de betrokkenheid. Ondertussen ontwikkelt die medewerker zich bovendien op persoonlijk gebied. Het mes snijdt zo aan twee kanten.
Gerard Broekman, Head of HR bij URENCO

De tevredenheid van de medewerkers over de organisatie bepaalt de Beste Werkgeversscore van een werkgever. KLM behaalde in de categorie ‘meer dan 1000 medewerkers’ een 8,9 voor tevredenheid, URENCO behaalde in de categorie ‘minder dan 1000 medewerkers’ een 8,9. Dit zijn uitzonderlijk hoge scores, het Nederlands gemiddelde ligt namelijk op een 7,5, bijna anderhalf punt lager.

Deze resultaten blijken uit het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory en Intermediair. Het onderzoek is dit jaar voor de twaalfde keer uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek hebben 316 organisaties deelgenomen.

Goed werkgeverschap
Wat is nu het geheim van goed werkgeverschap? Guido Heezen, directeur van Effectory en HR trendwatcher, licht dit toe: “Bij alle topwerkgevers zien we een aantal kenmerken terug. In de eerste plaats een zeer inspirerende directie, duidelijk zichtbaar in alle lagen van de organisatie. Verder weet iedereen precies wat het doel van de organisatie is en waarom het werk elke dag verzet wordt. Er is geen sprake van onnodige controle en bureaucratie, het aantal managers of managementlagen is beperkt. Er wordt veel informatie gedeeld, waardoor medewerkers zelf beslissingen kunnen nemen en er ook minder aansturing nodig is. Medewerkers hebben daarnaast veel vrijheid, specialisten en vakmensen krijgen volop de ruimte om hun ‘ambacht’ naar eigen inzicht uit te oefenen en worden telkens uitgedaagd om hun specialisme te verbeteren. Bovendien is sociale innovatie verankerd in de cultuur, wat wil zeggen dat de ideeën van medewerkers altijd serieus genomen worden en meewegen bij de verbetering van de organisatie.”

Grootste stijgers
Naast de twee absolute winnaars zijn ook de grootste stijgers bekend gemaakt: organisaties waarvan de tevredenheid opvallend is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De tevredenheid van grootste stijger Scania (categorie meer dan 1000 medewerkers) nam toe (met 0,9 punt) naar een 8,0. De score van Nedmag (categorie minder dan 1000 medewerkers) zat eveneens fors in de lift, deze is toegenomen (met 1,0 punt) naar een 7,8. Een uitstekende prestatie.

 

Overzicht winnaars

 Prijzen

Organisatie

>1000 medewerkers  - Beste Werkgever 2013

KLM Royal Dutch Airlines

<1000 medewerkers  - Beste Werkgever 2013

URENCO Nederland

>1000 medewerkers  - Grootste stijger 2013

Scania Productions

<1000 medewerkers  - Grootste stijger 2013

Nedmag Industries Mining & Manufacturing

 

Impressie verkiezing
De eerste beelden van de verkiezing kunt u live zien en downloaden via de Twitter account van Beste Werkgevers: http://twitter.com/bestewerkgevers. Op woensdag 9 oktober staat tevens het officiële beeldmateriaal van de verkiezing online op www.beste-werkgevers.nl. Al het beeldmateriaal dat ter beschikking wordt gesteld, is rechtenvrij en kunt u (indien gewenst) gebruiken voor uw publicatie.

Beste Werkgevers magazine 2013
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Beste Werkgevers magazine 2013 en verwerkt in Intermediair Weekblad (editie van 10 oktober). In dit magazine is te zien wie de honderd Beste Werkgevers van 2013 zijn, op welke onderwerpen deze organisaties goed scoren en misschien wel het belangrijkste: waarom hun medewerkers hen een aantrekkelijke werkgever vinden. Heeft u interesse in het Beste Werkgevers magazine? Neem dan contact op met Effectory via 020-3050102 en ontvang een gratis exemplaar. U kunt de complete lijst van de honderd Beste Werkgevers en het digitale magazine ook vinden op de website www.beste-werkgevers.nl.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release